субота, 19 травня 2012 13:52

Зміни до виборчого закону полегшать роботу ЦВК

Зміни до виборчого закону полегшать роботу ЦВК
Очікується, що в перший день виборчої кампанії мажоритарники завалять ЦВК своїми реєстраційними документами. Фото: ia-prometei.org.ua

Подані до затвердження Верховній Раді зміни до закону про вибори народних депутатів України покликані полегшити організацію виборів, зокрема Центральній виборчій комісії.

Про це йшлося на веб-конференції за участі голови правління Комітету виборців України Олександра Черненка.

"Нинішнім законом на центральну комісію покладено дуже багато різних процедурних і не зовсім важливих моментів, – говорить голова КВУ. – Наприклад, якщо раніше окружні комісії реєстрували кандидатів в округах, їхніх довірених осіб, проводили жеребкування між кандидатами по розподілу ефірного часу, то зараз усе це покладено на ЦВК".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Після виборів влада застосує "тактику випаленої землі"

За словами Черненка, мета була такою, щоб коли реєструватиме кандидатів Центрвиборчком, то буде менше можливостей корупції, упередженого ставлення до окремих представників і т. д.

"Але уявіть, 225 округів, у середньому 10-15 мажоритарників на один округ – це 3-5 тисяч кандидатів. У перший же день кампанії вони будуть штурмувати ЦВК із тим, щоб занести свої реєстраційні документи. Але виникає запитання, навіщо ЦВК реєструвати довірених осіб – це ще тисячі людей. Навіщо цій комісії проводити жеребкування по розподілу ефірного часу. Там відводиться, здається, сім днів на це, і вони порахували, навіть якщо фізично проводитимуть його 24 години на добу без перерви, то все одно не встигнуть", – підкреслив політолог.

Тому, як зазначив Черненко, реєстрацію довірених осіб кандидатів і це жеребкування законопроектом пропонується віддати окружним виборчим комісіям, як це й було раніше.

Зараз ви читаєте новину «Зміни до виборчого закону полегшать роботу ЦВК». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути