пʼятниця, 04 травня 2012 09:28

Передвиборча кампанія в Україні стартує 30 липня - ЦВК

 Передвиборча кампанія в Україні стартує 30 липня - ЦВК
Фото: upi.org.ua

Виборча кампанія з виборів народних депутатів України розпочнеться 30 липня.

Це передбачено орієнтовним календарним планом основних організаційних заходів з підготовки та проведення виборів народних депутатів України 28 жовтня, який оприлюднений на офіційному сайті Центральної виборчої комісії.

Згідно з планом, ЦВК повинна оголосити про початок виборчого процесу не пізніше 28 липня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЦВК створила 225 одномандатних округів для проведення виборів до Ради

Відповідно до закону "Про вибори народних депутатів України", вибори проводяться за змішаною пропорційно-мажоритарною системою - по 225 депутатів у загальнодержавному багатомандатному окрузі за партійними списками і в одномандатних округах.

Висування кандидатів за партійними списками і в одномандатних округах почнеться з 30 липня і завершиться 9 серпня. Кандидати в мажоритарних округах можуть висуватися партіями або шляхом самовисування.

На відміну від усіх попередніх парламентських виборів реєструвати кандидатів, які балотуються по мажоритарці, буде ЦВК, а не окружні виборчі комісії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: П'ята частина українців все ще хочуть бачити "регіоналів" у Раді - опитування

Документи для реєстрації як партійних списків, так і кандидатів у мажоритарних округах, повинні бути подані до ЦВК не пізніше 13 серпня, після чого ЦВК не пізніше, ніж на п'ятий день повинен ухвалити рішення про реєстрацію або відмову в реєстрації. Ще два дні відводиться на виправлення помилок і неточностей в документах, поданих для реєстрації кандидатів. Таким чином,

реєстрація кандидатів у депутати повинна завершитися 20 серпня.

Партії та кандидати в одномандатних округах мають право почати передвиборну агітацію з наступного дня після реєстрації.

ЦВК має сформувати 225 окружних виборчих комісій, які в подальшому будуть діяти на постійній основі, до 26 серпня, а окружкоми в свою чергу сформують 33,5 тис. дільничних виборчих комісій (також на постійній основі) до 26 вересня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кличко: "Ми починаємо бій за Україну. Перший раунд - перемога на парламентських виборах"

ЦВК має затвердити форму, колір і текст виборчих бюлетенів для голосування як у багатомандатному загальнодержавному, так і в одномандатних округах, до 4 вересня і забезпечити їх виготовлення на державних поліграфічних підприємствах до 20 жовтня.

Голосування по виборах народних депутатів відбудеться 28 жовтня, ЦВК має встановити офіційні результати виборів до 12 листопада і оприлюднити їх у газетах "Голос Україні" і "Урядовий кур'єр" не пізніше, ніж через п'ять днів після прийняття рішення про результати голосування, тобто не пізніше 17 листопада.

Зараз ви читаєте новину « Передвиборча кампанія в Україні стартує 30 липня - ЦВК». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути