вівторок, 03 травня 2011 13:04

ЗМІ: Вибори нового лідера можуть внести разкол в Аль-Каїду

ЗМІ: Вибори нового лідера можуть внести разкол в Аль-Каїду

Ряд впливових прихильників Аль-Каїди можуть виступити проти визнання новим лідером цієї терористичної угруповання головного помічника Усами бін Ладена - Аймана аз-Завахірі.

Про це сьогодні, 3 травня, повідомляють західні ЗМІ.

"Другий за значимістю лідер Аль-Каїди, судячи з усього, є найбільш вірогідним наступником свого покійного соратника. Однак мова йде про дуже різних людей. Бін Ладен не мав харизми, проте він викликав повагу,оскільки присвятив життя священної, на його погляд, війні", - пише французька газета Фігаро.

"Аз-Завахірі не володіє якостями, необхідними для керівництва Аль-Каїдою. Багато членів угруповання, в тому числі і вихідці з арабських країн персидської затоки не погодяться виконувати його розпорядження", - заявив виданню колишній охоронець бін Ладена Насер аль-Бахрі.

У свою чергу, The New York Times пише, що "спонсори " Аль-Каїди "з країн Перської затоки негативно ставляться до єгиптянина А.аз-Завахірі.

"Ймовірно, вони не захочуть фінансувати угруповання, якщо керувати ним буде не виходець з їхнього регіону", - повідомляється в статті газети.

Нагадаємо, лідер ісламістської терористичної організації Аль-Каїда Усама бін Ладен був убитий вчора в маєтку в м. Абботтабад в 50 км від Ісламабаду. Терорист "номер один" був знищений в результаті наземної операції за підтримки з повітря: після перестрілки, що зав'язалася, ідейного натхненника Аль-Каїди вбили пострілом у голову. Крім того, повідомлялося, що під час операції з ліквідації голови Аль-Каїди були вбиті одна з його дружин і син.

Особистість Усами бін Ладена встановлена ??спецназом США за зовнішнім виглядом. Попередні результати ДНК-експертизи також підтвердили, що убитий саме терорист "номер один".

Зараз ви читаєте новину «ЗМІ: Вибори нового лідера можуть внести разкол в Аль-Каїду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути