Ексклюзиви
понеділок, 02 травня 2011 18:19

Аналіз ДНК підтвердив смерть бін Ладена

Аналіз ДНК підтвердив смерть бін Ладена

Аналіз проби ДНК, взятої у вбитого в пакистанському місті Абботтабад Усами бін Ладена, підтвердив особистість "терориста номер один". Про це повідомляє Associated Press.

Агентство посилається на два джерела в адміністрації президента США Барака Обами, які констатували смерть бін Ладена з вірогідністю 99,9 відсотка. За даними джерел, тіло глави "Аль-Каїди" впізнали по ДНК.

Бін Ладен був ліквідований в результаті спецоперації американських військових в ніч з 1 на 2 травня 2011 року. Про знищення глави "Аль-Каїди" першим офіційно повідомив президент Обама в спеціальному телезверненні.

Операція проводилася загоном американського спецназу за підтримки з повітря. Разом з бін Ладеном був застрелений один з його старших синів.

Нагадаємо, як повідомлялося раніше есперт агентства France Press засумнівалися у достовірності фотографії вбитого бін Ладена, розповсюдженій сьогодні, 2 травня, світовими ЗМІ.

Фахівці піддали фотографію, яку розповсюдило перше пакистанське телебачення, а слідом за ним і інші, ретельній експертизі. І заявили, що це явний фотомонтаж.

Зараз ви читаєте новину «Аналіз ДНК підтвердив смерть бін Ладена». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

19

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути