Ексклюзиви
понеділок, 02 травня 2011 16:34

Італія назвала Мулла Омара наступним об'єктом антитерористичної боротьби

Італія назвала Мулла Омара наступним об'єктом антитерористичної боротьби

Після знищення "терориста номер один", лідера "Аль-Каїди" Усами бін Ладена, наступним об'єктом антитерористичної боротьби є глава афганських талібів Мулла Омар, заявив у понеділок міністр закордонних справ Італії Франко Фраттіні в ефірі італійської радіостанції.

"На наш погляд, наступний об'єкт - Мулла Омар, але мета рішучих дій, які ми продовжимо розвивати як міжнародна коаліція проти тероризму, - ліквідація всіх терористичних центрів", - сказав Фраттіні.

Глава МЗС Італії підкреслив, що зараз необхідно "не втрачати пильність".

"Ми не можемо думати, що всі лідери терористичного світу втратять силу зі смертю Усами бін Ладена. Ми повинні продовжувати працювати, щоб це відбулося", - додав міністр.

Лідер "Аль-Каїди" Усама бін Ладен був знищений у ніч на понеділок (у неділю - за часом у Вашингтоні) американським армійським спецназом в одному з будинків неподалік від пакистанської столиці Ісламабада. Це підтвердив президент США Барак Обама. Він повідомив, що санкціонував операцію ще тиждень тому і пакистанська влада була повідомлена про її проведення. За інформацією МЗС Пакистану, військові США ліквідували бін Ладена в районі міста Абботабад рано вранці в понеділок. Тіло терориста, за повідомленням американських ЗМІ, вже поховано в море.

Зараз ви читаєте новину «Італія назвала Мулла Омара наступним об'єктом антитерористичної боротьби». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути