Ексклюзиви
четвер, 02 лютого 2023 20:42

ЗМІ написали про російський паспорт у чиновника Міноборони. Він заперечує

Тимчасовий виконувач обов'язків керівника департаменту військово-технічної політики, розвитку озброєння та військової техніки Міністерства оборони Олександр Лієв має російськй паспорт.

Про це з посиланням на джерела в українській розвідці повідомила "Українська правда". Опублікувала фото.

Автор: pravda.com
 

Сам Лієв розповів, що у нього є лише українське громадянство і ніколи не було паспорта РФ.

Автор: Facebook.com/liievaleksandr
 

Лієва шокувала ця інформація і він повідомив, що на фото документа, який надали УП, зображений не він. Також там не вірно вказане його прізвище англійською мовою, повідомляють.

"Це повний треш. У мене нема і не було ніколи ніякого іншого громадянства, крім українського. Я не подавався на громадянства іншої країни. Коли окупували Крим, там, дійсно, роздавали людям російське громадянство без згоди, але на той час я уже давно працював на "Суспільному", – заявив Лієв.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Із заставою в 400 млн грн: звільненого заступника міністра оборони заарештували

Згідно із наданим УП фото, нібито російський паспорт Лієва був виданий у 2019 році. Крім того, там вказано, що він народився в Москві, хоча насправді Лієв там не народився.

Цього тижня голова Центру протидії корупції Віталій Шабунін повідомив, що Лієв у 2014 році підтримував псевдореферендум у Криму і блокував доступ Збройних сил України до маяків. Лієв – уродженець міста Ухта республіки Комі РФ, колишній міністр курортів та туризму АР Крим за президентства Віктора Януковича.

Після цього Лієв заявив про "сфабрикований вкид". Також заявив, що успішно пройшов спецперевірки щодо допуску до державної таємниці.

Згодом Лієв написав заяву на звільнення.

Зараз ви читаєте новину «ЗМІ написали про російський паспорт у чиновника Міноборони. Він заперечує». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути