вівторок, 31 січня 2023 19:55

Спецтема: Війна Росії проти України

"Підтримував окупацію Криму" – Шабунін розповів про топ-посадовця Міноборони

"Підтримував окупацію Криму" – Шабунін розповів про топ-посадовця Міноборони
Олександр Лієв був міністром курортів та туризму АР Крим за президентства Віктора Януковича. Фото: Facebook.com/vitaliy.shabunin

Тимчасовий виконувач обов'язків керівника департаменту військово-технічної політики, розвитку озброєння та військової техніки Міністерства оборони Олександр Лієв підтримував псевдореферендум у Криму і блокував доступ Збройних сил України до маяків.

Про це заявив голова Центру протидії корупції Віталій Шабунін. Повідомив у Facebook.

"Блокував доступ ЗСУ до наших маяків, закликав "почути Крим", підтримував "референдум", а відтак і окупацію півострову. Все це про людину, яку Резніков від літа призначив підписувати збройні контракти Міноборони. Як вам таке?", – пише голова ЦПК.

Лієв – уродженець міста Ухта республіки Комі РФ, колишній міністр курортів та туризму АР Крим за президентства Віктора Януковича, розповів Шабунін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Слово за президентом" – активісти звернулися до Зеленського щодо судді з паспортом РФ

У березні 2014 року, за часів окупації Криму Росією, Лієв закликав "почути Крим" і "легалізувати референдум", повідомив активіст.

"У січні 2006 року Лієв координував виставлення пікетів та блокпостів біля маяків, які за розподілом Чорноморського флоту CРCР мали відійти Україні, але незаконно утримувалися флотом РФ. Проросійські активісти протидіяли українським військовим морякам, які намагалися увійти на територію маяків у Великій Ялті, Феодосії і поблизу Генічеська", – пише голова ЦПК.

Шабунін заявив, що від Лієва "залежить, у кого, за скільки і яку зброю та військову техніку купує Україна".

Позаминулого тижня ЗМІ повідомили, що Мінборони закуповує продукти для військовослужбовців удвічі – утричі дорожче, ніж у роздрібних магазинах Києва. Контракт на понад 13 млрд грн Міноборони уклало з фірмою зі статутним капіталом 1000 грн.

Після цього президент Володимир Зеленський заявив, шо буде "детальний розбір" щодо закупівель для військових. Національне антикорупційне бюро повідомило про кримінальне провадження.

З посад звільнили директора департаменту закупівель і заступника міністра.

Міністр оборони Олексій Резніков заявив, що представить народним депутатам на засіданні профільного комітету за участі представників НАБУ, Державного бюро розслідувань і Служби безпеки України вичерпну інформацію з документами.

Зараз ви читаєте новину «"Підтримував окупацію Криму" – Шабунін розповів про топ-посадовця Міноборони». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути