пʼятниця, 07 жовтня 2022 22:20

Спецтема: Війна Росії проти України

"Слово за президентом" – активісти звернулися до Зеленського щодо судді з паспортом РФ

"Слово за президентом" – активісти звернулися до Зеленського щодо судді з паспортом РФ
Богдан Львов, його дружина і донька мають громадянство РФ, повідомляли ЗМІ. Фотоколаж: Facebook.com/mzhernakov

Президента Володимира Зеленського закликали позбавити громадянства України відрахованого голову Касаційного господарського суду Верховного суду Богдана Львова.

Раніше журналісти виявили у судді, його дружини і доньки громадянство країни-агресорки Російської Федерації. Сьогодні петиція до президента щодо припинення українського громадянства Львова назбирала 25 тис. підписів.

"Наявність російського громадянства у судді, який ухвалює рішення іменем України та, до того ж, обіймає високу адміністративну посаду в судовій системі, є загрозою державності і вершиною некомпетентності правоохоронних органів на восьмому році війни з Росією, пів року з яких це повномасштабна війна на винищення всього українського народу", – сказано в петиції.

"В першу чергу потрібно забрати у Львова громадянство України. Це буде сильний сигнал колаборантам в мантіях, які думають, що всидять на двох стільцях. Слово за президентом", – заявила громадська організація Центр протидії корупції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Колишній голова Вищого господарського суду теж має паспорт РФ

Богдан Львов оскаржує своє відрахування в Окружному адміністративному суді міста Києва, повідомив голова правління фундації DEJURE, юрист Михайло Жернаков.

"При цьому фактично поновити Львова він (суд. Gazeta.ua) може не чекаючи рішення апеляції", – пише Жернаков.

Рішення президента про припинення громадянства у судді з російським паспортом "буде потужним сигналом усім подібним умнікам, що наслідки намагання всидіти на двох стільцях підуть далі, ніж просто позбавлення посади".

"І громадяни РФ-перевертні не матимуть в Україні жодного майбутнього", – заявив юрист.

16 вересня журналісти "Радіо Свобода" повідомили, що Богдан Львов із дружиною мають російські паспорти. Також з'ясували, що дружина судді й теща володіють двокімнатною квартирою на Ленінградському шосе в Москві. Також громадянство РФ має донька судді, повідомили PROSUD.

Наявність російського паспорта в судді підтвердила СБУ. НАБУ відкрило справу за фактами ймовірного недекларування московської нерухомості.

5 жовтня голова Верховного суду Всеволод Князєв підписав наказ про припинення Львовом повноважень судді.

Зараз ви читаєте новину «"Слово за президентом" – активісти звернулися до Зеленського щодо судді з паспортом РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути