неділя, 22 січня 2023 21:33

Корупційні скандали в уряді: Зеленський анонсував низку рішень

Корупційні скандали в уряді: Зеленський анонсував низку рішень
Вже підготовлені рішення, заявив президент Володимир Зеленський. Фото: president.gov.ua

Президент Володимир Зеленський прокоментував звільнення Василя Лозинського, якого підозрюють у $400 тис. хабаря, з посади заступника міністра розвитку громад, територій та інфраструктури.

Це сигнал усім, "чиї дії або поведінка порушують принцип справедливості". Про це Зеленський сказав у відеозверненні, повідомляє Gazeta.ua.

"У суспільстві, яке відчуває справедливість, об'єднання людей завжди міцніше. Сьогодні Кабінет міністрів України звільнив з посади заступника міністра, який був викритий співробітниками НАБУ", ‒ сказав президент.

У правоохоронців є всі можливості, щоб провести розслідування й спрямувати це провадження до суду, заявив.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Посли "Великої сімки" назвали пріоритет у реформах в Україні

"Цей тиждень буде часом відповідних рішень. Вже підготовлені ці рішення. Я не хочу зараз анонсувати їх, але все це буде справедливо", ‒ заявив Зеленський.

Звичайно, зараз основна увага – це питання оборони, зовнішньої політики, війни, сказав президент.

"Але це не означає, що я не бачу й не чую, що говорять у суспільстві на різних рівнях – як на центральному, так і в регіонах", ‒ заявив.

Сказав, що "розуміє, що привернуло увагу людей".

"У кожній ситуації ми будемо детально все розбирати. Те, що стосується енергетики і закупівель. Те, що стосується відносин між центральною владою і регіонами. Те, що стосується закупівель для військових. Тощо", ‒ повідомив Зеленський.

Також заявив про просування спеціальних служб "у роботі щодо людей, які заслуговують щонайменше санкцій за свою діяльність проти України, незалежності і українського народу".

"Теж будуть відповідні кроки", ‒ сказав президент.

"І це не щось тимчасове, це реальне реагування. Це конкретика. Це те, чого ми всі очікуємо від наших інституцій. Від держави. Я хочу, щоб це було зрозуміло: повернення до того, що було колись, до того, як звикли жити різні люди, наближені до державних інституцій, чи ті, хто все життя поклав на гонитву за кріслом. Повернення не буде", ‒ заявив Зеленський.

Президент подякував журналістам, які "розбираються з усіма фактами та встановлюють повну картину".

Міністерство оборони закуповує продукти для військовослужбовців удвічі – утричі дорожче, ніж у роздрібних магазинах Києва. Контракт на понад 13 млрд грн Міноборони уклало з фірмою зі статутним капіталом 1000 грн, повідомили цього тижня ЗМІ.

Сьогодні стало відомо, що Кабінет міністрів звільнив Лозинського з посади заступника міністра. Перед цим Національне антикорупційне бюро затримало чиновника. Лозинського звинувачують в отриманні $400 тис. хабаря.

Зараз ви читаєте новину «Корупційні скандали в уряді: Зеленський анонсував низку рішень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути