середа, 01 лютого 2023 11:41

"Спроба дискредитувати Резнікова" – чиновник із Міноборони Лієв відреагував на закиди Шабуніна

"Спроба дискредитувати Резнікова" – чиновник із Міноборони Лієв відреагував на закиди Шабуніна
Олександр Лієв відповів Віталію Шабуніну. Фото: facebook.com/liievaleksandr

Посадовець Міноборони Олександр Лієв відреагував на матеріал, у якому його звинувачують в підтримці окупації Криму.

Лієв назвав опубліковану інформацію "сфабрикованим вкидом", який спрямований не стільки проти нього самого, як проти міністра оборони Олексія Резнікова. Про це написав у Facebook.

Лієв наполягає, що публікація голови правління Центру протидії корупції Віталія Шабуніна – це передрук декількох попередніх інформаційних кампаній. Такі кампанії, стверджує Лієв, інспіровані "конкретними людьми", мотивація яких "корислива і зрозуміла".

"Цілий день телефонують друзі та знайомі, скидають публікації в ЗМІ і радять терміново відреагувати. Мав інші пріоритети, адже за сьогодні завіз десятки машин боєприпасів, декілька десятків БпЛА та стрілецького озброєння... Разом із тим згоден, що відповідати на публічні звинувачення, як і на будь-які інші, треба обов'язково", – написав він.

Лієв зазначив, що Шабунін не звертався до нього за коментарями та будь-якими запитами, вони не знайомі. Його матеріал він назвав таким, що має замовний характер, і багато років "гуляє" сайтами без авторських підписів.

"Сфабрикований "вкид" відриває мене від роботи, ускладнює стосунки з контрагентами-постачальниками, дискредитує мене в очах офіцерів моєї команди, але направлений він не проти мене. Очевидно, це спроба дискредитувати міністра оборони. Хто за цим стоїть і для чого це робить, я не знаю. Впевнений, що цим питанням займаються більш компетентні люди", – додав Лієв.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: До топпосадовців Міноборони прийшли з обшуками та вручили підозри

За його словами, він успішно пройшов спецперевірки щодо допуску до державної таємниці.

"24 лютого 2022 року зі зброєю в руках захищав Київ, а вже в березні та квітні організував та доставив 14 тисяч тонн зброї в зони бойових дій. З Віталієм Кімом озброювали Миколаївщину, з Дмитром Живицьким – Сумщину, з Сергієм Гайдаєм – Луганщину, з Віталієм Ковалем – Рівненщину, Олексієм Кулебою – Київщину.

З травня був переведений на інший напрям роботи, з того часу щоденно координую процеси, про які й писати не можу... У 2014-2022 роках я чотири рази успішно пройшов спецперевірки з допуску до державної таємниці, маю нагороди ГУР, ГК ЗСУ, МО", – написав Лієв.

Наостанок заявив, що готовий пройти перевірку на поліграфі та довести правдивість своїх слів.

Олександр Лієв обіймає посаду в Міноборони тимчасового виконувача обов'язків керівника департаменту військово-технічної політики, розвитку озброєння та військової техніки.

31 січня Віталій Шабунін повідомив, що за збройні контракти Міноборони відповідає Лієв. За словами Шабуніна, Лієв блокував доступ ЗСУ до українських маяків, закликав "почути Крим", підтримував "референдум", а відтак і окупацію півострова.

Зараз ви читаєте новину «"Спроба дискредитувати Резнікова" – чиновник із Міноборони Лієв відреагував на закиди Шабуніна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути