вівторок, 01 жовтня 2013 18:15

Журналісти хочуть, щоб Янукович особисто розібрався, чому зривають покази фільмів про Межигір'я

Журналісти хочуть, щоб Янукович особисто розібрався, чому зривають покази фільмів про Межигір'я

Журналісти та громадські активісти вимагають від президента Віктора Януковича відреагувати особисто на ситуацію з постійними зривами показу документального альманаху "Відкритий Доступ".

Про це йдеться у заяві організаторів презентацій фільму після зриву його показу у 8 з 20 міст України, повідомляє "Українська правда"

Останній зрив відбувся в столичному кінотеатрі "Кінопанорама" 27 вересня.

На думку організаторів, до системних зривів показу альманаху може бути причетна влада через те, що у першій новелі йдеться про журналістське розслідування щодо президентської резиденції "Межигір'я".

Вони вимагають гарантувати конституційне право громадян на доступ до інформації і забезпечити безперешкодний показ "Відкритого Доступу". Автори та герої альманаху висунули вимоги до правоохоронних органів. Серед них: забезпечити публічність розслідування кримінальних справ, порушених у зв'язку із зривом показів, та інформування про притягнення порушників до відповідальності, а також провести службове розслідування та притягнути до відповідальності співробітника відділу Боротьби з незаконним обігом наркотиків Печерського райуправління міліції Андрієм Лапком, який, за даними журналістів, керував зривом київського показу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Активістку з фільмом про "Межигір'я" Януковича затримали в аеропорту

Також журнаісти вимагають гарантувати безпеку організаторам показу та глядачам під час наступних презентацій "Відкритого Доступу" в українських містах.

Вони нагадали про зрив показів у столичному кінотеатрі "Кінопанорама" 27 вересня. Аналогічні ситуації Черкассах, у Донецьку, у Севастополі,у Сімферополі, в Миколаєві, в Одесі, у Броварах. Перед показом у Берліні, активістку, яка прямувала на захід затримали для додаткового митного контролю в аеропорту Бориспіль та без дозволу скопіювали альманах з її персонального диску.

Фільм-альманах складається з 5 новел: "Межигір'я" (автор - Володимир Тихій), "Афганець" (автор - Дмитро Коновалов), "Школа" (автор - Сергій Андрушко), "Дім з химерами" (автор - Жанна Довгіч), "У кутку" (автор - Дмитро Тяжлов).

Зараз ви читаєте новину «Журналісти хочуть, щоб Янукович особисто розібрався, чому зривають покази фільмів про Межигір'я». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

40

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути