вівторок, 01 жовтня 2013 15:59

УДАР йде проти волі Тимошенко через аргументи "Третьої Республіки" - екс-нардеп

УДАР йде проти волі Тимошенко через аргументи "Третьої Республіки" - екс-нардеп
Тарас Стецьків. Фото: www.politarena.org.ua

В УДАРі вирішили висувати на президентських виборах єдиного кандидата вже в першому турі "під тиском" дисусії, яку почала "Третя Республіка".

Про це в коментарі сказав екс-нардеп, учасник проекту Юрія Луценка "Третя Республіка" Тарас Стецьків.

Він зазначив, що наразі між опозиційними силами триває дискусія щодо єдиного кандидата.

"Це не є розбіжність між УДАРом з одного боку і "Свободою" і "Батьківщиною" з другого боку. Розбіжність дещо інша. Позиція трьох опозиційних сил зафіксована в резолюції 18 травня цього року, полягала в тому, що всі три опозиційні сили вважали, що має бути демократичне змагання в першому турі і пізніше підтримка того, хто вийде в другий тур. Рух за "Третю республіку" висловили іншу тезу, до якої ми належимо, що це помилкова тактика і тільки під тиском цієї дискусії в середовищі УДАРу почали виникати, звучати слова, що було б добре висунути узгодженого кандидата вже в першому турі", - сказав він.

"Я думаю, що це не остаточна позиція УДАРу, ми тільки чули заяви деяких прихильників УДАРу і самого Віталія Кличка, що для нас є приємним, але ми би хотіли, щоб це була не точка зору однієї з трьох опозиційних сил, але щоб всі опозиційні сили, як три парламентські, так і позапарламентські, виробили в процесі дискусії спільний підхід до президентської кампанії 2015 року", - додав Стецьків.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: УДАР: Влада "кишеньковими судами" хоче провести незаконне засідання Київради

На запитання, яку роль у цій дискусії відіграє "Третя республіка" екс-нардеп зазначив, що саме вони стали ініціаторами ідеї висування узгодженного кандидата у першому турі.

"Ми відіграємо саму активну роль, тому що саме ініціатори руху за "Третю Республіку" запропонували розглянути підхід визначити єдиного кандидата уже в першому турі, про це сказав Луценко і багато інших", - сказав Стецьків. Він також зазначив, що очевидно аргументи представленні ТР стали вагомими для зміни позиції в УДАРі.

Нагадаємо, про те, що представники опозиції мають у першому турі висунути єдиного кандидата на президентських виборах 2015 року, заявила в п'ятницю в ефірі програми "Шустер Live" народний депутат від УДАРу Ірина Геращенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Комуністи хочуть жити в Європі, а людей відправити у Митний союз - Герман

Раніше голова фракції УДАР Віталій Кличко в інтерв'ю журналістам заявляв про таку ж позицію. "Я вважаю, що Юлія Володимирівна (Тимошенко - ред.) у цьому відношенні не права ... Наша чітка позиція - ми повинні висунути єдиного кандидата, оскільки єдиний кандидат дає можливість перемогти представника влади. А влада має сьогодні колосальний фінансовий та адміністративний ресурси. Тільки лише єдиний кандидат дає можливість відсікти всіх технічних кандидатів", - заявив Кличко.

У своєму листі екс-прем'єр Тимошенко висловилася на підтримку позиції, за якою в першому турі президентських виборів повинні бути три кандидати від опозиції.

Зараз ви читаєте новину «УДАР йде проти волі Тимошенко через аргументи "Третьої Республіки" - екс-нардеп ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути