Ексклюзиви
середа, 20 вересня 2023 06:16

Спецтема: Війна Росії проти України

Зеленський закликав Трампа оприлюднити його "мирну формулу"

Зеленський закликав Трампа оприлюднити його "мирну формулу"
Президент України Володимир Зеленський закликав Дональда Трампа публічно поділитися своїми "мирними планами", якщо у колишнього президента США є спосіб покласти край війні між Україною та Росією. Фото: president.gov.ua

У середу, 20 вересня, президент України Володимир Зеленський закликав 45-го президента Сполучених Штатів Америки Дональда Трампа публічно презентувати свій "мирний план" щодо повномасштабної війни, розв'язаної Росією.

Водночас Зеленський в інтерв'ю Вольфу Бліцеру, яке відбулося після виступу на Генеральній асамблеї ООН, попередив, що будь-яка "формула миру", за якою Київ відмовляється від своїх територій, неприйнятна, повідомляє CNN.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Трамп неабияк радіє похвалі Путіна

"Якщо ідея експрезидента США полягає в тому, шоб забрати частину нашої території і віддати її російському диктатору Володимиру Путіну, то це не "мирна формула", – сказав український лідер.

Він наголосив, що існують "червоні лінії" у подібних планах.

Раніше Трамп ухилявся від відповіді, чи хоче перемоги України, та відмовився називати Путіна воєнним злочинцем. Він уже неодноразово виступав проти допомоги Україні, хвалив Путіна та лякав світ ядерною війною.

На початку квітня Трамп також зганьбився заявою про війну в Україні та російського диктатора. В інтерв'ю Fox News він сказав, що чудово порозумівся з Путіним, будучи при владі, і впевнений, що Росія виграє війну в Україні.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський закликав Трампа оприлюднити його "мирну формулу"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути