четвер, 20 лютого 2020 10:18

Зеленський зайнявся місцевими виборами

Зеленський зайнявся місцевими виборами
Президент особисто включився до підготовки його партії до виборів. Фото: Reuters

Президент Володимир Зеленський особисто підключився до контролю за підготовкою до місцевих виборів 25 жовтня.

Про це пише "Українська правда" з посиланням на джерела у "Слузі народу".

Зеленський та керівники СН почали усвідомлювати загрозу можливої невисокої підтримки на місцевих виборах.

Якщо раптом партія не втримає своєї першості, на практиці це означатиме тенденцію до падіння рейтингів не лише політсили, а й особисто президента.

"Тепер замало просто сказати, що це люди Зеленського. Треба буде пояснити, які конкретно це кандидати, чому саме їх треба обрати. І люди на місцях не дуже хочуть нових, вони ставлять логічне запитання: "А в тебе є управлінський досвід?" – ділиться один із керівників партії, залучений до виборчого процесу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Аномальні фірми і кухарі-мільйонери: хто дає гроші партії Зеленського

В Офісі президента місцевими виборами займаються двоє людей - перший заступник керівника ОПУ Сергій Трофімов, який відповідає за "регіоналку", та перший помічник президента Сергій Шефір, який до цього всіляко оминав свою залученість до будь-яких політичних процесів.

"Кожен регіон: десь проблема з людьми, десь місцеві штаби пов'язані між собою зі штабами інших партій, десь просто розхлябаність. Тому потрібен незалежний фільтр, який спочатку вивчатиме обстановку, а потім разом із керівництвом вирішуватиме проблеми", – розповідає член команди президента у парламенті.

Кілька тижнів тому на одній із нарад, що стосувалася виборів, Трофімов запропонував ідею схожого фільтру – призначити в кожну область куратора з підготовки до виборів від парламенту.

У кожну область Банкова відправить по народному депутату, який насамперед відповідатиме за відбір людей у списки кандидатів до обласних і міських рад, а тоді – за формування штабів.

Зі слів очевидців, ідея Трофімова сподобалася президенту. Тепер Зеленський особисто затверджує список "смотрящіх" обранців за регіонами.

Першу нараду з обраними вже встиг провести Шефір.

Президентська партія "Слуга народу" планує запустити свій інтернет-канал "Слуга-ТВ". У канал вкладуть гроші, які партія отримала з бюджету.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський зайнявся місцевими виборами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути