пʼятниця, 06 серпня 2021 20:23

Зеленський став жорсткішим. Уже не грає роль президента - політолог

Зеленський став жорсткішим. Уже не грає роль президента - політолог
Ігор Попов: "Середній клас неорганізований, але якщо хтось покаже, що реально бореться проти посилення контролю і додаткових податків, – отримає його підтримку". Фото: Тарас Подолян

За два роки Володимир Зеленський розібрався в усіх важелях влади, став жорсткішим. Він уже не грає роль президента, а став ним. Реально керує, розповів в інтерв'ю журналу "Країна" політолог Ігор Попов.

"Зеленський перетрусив кадри. На початку каденції призначав людей, що не виконували своїх обов'язків. Зараз має власний уряд і Офіс. З'ясував, чого хоче від своєї партії. Можливо, її перейменують на "Блок Зеленського", і вона матиме такі рейтинги, як і президент", – наголошує він.

"Європейська солідарність" консолідує патріотичний електорат, забираючи його у "Голосу". Останній сам винен – забагато внутрішніх проблем і нерозуміння, якою партією вони хотіли стати. Плюс відхід Вакарчука ударив по електорату. "Голосу" потрібен ребрендинг, вважає політолог.

"Значна частина наших виборців поділяє західні економічні та світоглядні цінності. Але все це забирає "ЄС". Середній клас, який зазнає тиску від влади, міг би бути виборцем "Голосу". Але він недостатньо сильно звучав для захисту цих людей, тому втратив популярність. Середній клас неорганізований, але якщо хтось покаже, що реально бореться проти посилення контролю і додаткових податків, – отримає його підтримку", – переконаний Попов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: До парламенту проходять п'ять партій: свіжий рейтинг політсил

"ОПЗЖ – майже монополіст на фланзі проросійських виборців. Але санкції проти Медведчука підірвали її зсередини, тому існує ризик розпаду на кілька політсил або зміни лідера. "Батьківщина" в хорошій динаміці – обрала тему захисту селян від тиску щодо продажу землі. Збереже електоральне ядро", – зазначив експерт.

Повне інтерв'ю з Ігорем Поповим читайте в журналі "Країна"

Партія "Слуга народу" має 24,1% підтримки виборців, згідно липневого опитування групи "Рейтинг".

За "Європейську солідарність" готові віддати голоси 14,3% опитаних.

Майже рівні за електоральною підтримкою "Батьківщина" і ОПЗЖ – 12,8% та 12,4% відповідно.

Найнижчий рейтинг має партія "Голос" – за неї готові проголосувати лише 2%.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський став жорсткішим. Уже не грає роль президента - політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути