Ексклюзиви
середа, 04 серпня 2021 13:52

До парламенту проходять п'ять партій: свіжий рейтинг політсил

До парламенту проходять п'ять партій: свіжий рейтинг політсил
Найбільшу підтримку отримала б партія "Слуга народу" - 20,6%. Фото: "Слово і діло"

Якби парламентські вибори відбувалися наприкінці липня, до Верховної Ради пройшли б п'ять політичних сил. Подолали б 5% прохідний бар'єр "Слуга народу", "Опозиційна платформа - За життя", "Батьківщина", "Європейська солідарність", "Сила і честь". Такі дані опитування Київського міжнародного інституту соціології.

Найбільшу підтримку отримала б партія "Слуга народу" - 20,6% серед тих, хто збирається голосувати та визначився з вибором. ОПЗЖ - 18,3%. Вони в межах статистичної похибки ділять з приблизно однаковою підтримкою перше місце.

"Батьківщину" підтримали б 16% серед тих, хто визначився, "ЄС" - 14,2%. До парламенту потрапила б партія "Сила і честь" - 6,3%, згідно з рейтингом. Інші партії мають нижчу підтримку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Довела бюрократія": ветеран, який погрожував підірвати Кабмін, має пухлину

Як зазначають соціологи, проти червня рейтинг топпартій істотно не змінився.

КМІС провів опитування громадської думки 24 липня - 1 серпня 2021 року серед 2028 респондентів по всій Україні, окрім окупованих Росією територій. Метод - особисте інтерв'ю - face-to-face. Статистична похибка вибірки - з імовірністю 0,95 і за дизайн-ефекту 1,5 - не перевищує 3,3% для показників близьких до 50%, 2,9% - для показників близьких до 25%, 2,2% - для показників близьких до 12%, 1,5% - для показників близьких до 5%.

Партія "Слуга народу" має 24,1% підтримки виборців, згідно з опитуванням групи "Рейтинг" у кінці липня. Тоді як на кінець червня і початок липня за президентську політсилу були готові голосувати 24,9%. "Європейська солідарність" на другому місці в рейтингу політичних партій, який оприлюднила група "Рейтинг". ОПЗЖ поступилася третім місцем Батьківщині порівняно з результатами на кінець червня - початок липня.

Зараз ви читаєте новину «До парламенту проходять п'ять партій: свіжий рейтинг політсил». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути