понеділок, 16 листопада 2020 15:19

Зеленський схвалив карантин вихідного дня

Зеленський схвалив карантин вихідного дня
Зеленський назвав рішення щодо введення карантину вихідного дня "правильним кроком". Фото: president.gov.ua

В Раді національної безпеки та оборони заявили, що в умовах карантину вихідного дня активність жителів великих міст з населенням понад 100 тис. минулої суботи знизилася на 18,5%, а в неділю - на 27%. Президент Володимир Зеленський називає ці обмеження "правильним кроком".

Про це йшлося на селекторній нараді, повідомляє пресслужба Офіса президента.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Коли карантин вихідного дня покаже результати

"Вважаю, що Україна зробила правильний крок. Всесвітня організація охорони здоров'я повідомила, що вихідними фіксують найбільшу кількість нових випадків зараження. Зменшення контактів між людьми - це порятунок життів", - заявив Зеленський.

Глава держави наголосив на необхідності відновити та вдосконалити програми економічної допомоги бізнесу та людям, які втратили роботу.

В уряді стверджують, що вже почали підготовку додаткових заходів.

"Ми відновлюємо підтримку для малих підприємців з дітьми, програму з часткового безробіття, коли компенсується частина зарплати робітника. Також діятимуть кредитні канікули для бізнесу в рамках програми "5-7-9", визнання карантину вихідного дня форс-мажором, що допоможе бізнесу в питанні оренди", - розповів премʼєр-міністр Денис Шмигаль.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков розповів, що на вихідних майже всі великі мережі торговельних центрів, магазинів непродовольчих товарів та розважальних закладів були зачинені. Але в окремих областях виникали складні ситуації з продовольчими ринками.

16 листопада від 00:00 Україна після 2 днів жорсткого карантину вихідного дня переходить на звичайний карантин. Уряд запровадив протиепідемічні обмеження, які раніше стосувалися помаранчевої зони карантину, відтепер для всіх регіонів країни. Посилені обмеження для боротьби зі стрімким поширенням Covid-19 діятимуть щонайменше до 30 листопада 2020 року. Відповідне рішення ухвалив Кабінет міністрів 11 листопада.

У Верховній Раді зареєстрували постанову щодо скасування карантину вихідного дня. Відповідну рекомендацію парламент надає Кабміну.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський схвалив карантин вихідного дня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути