пʼятниця, 13 листопада 2020 13:19

У Кабміні відреагували на карантинний бунт мерів

У Кабміні  відреагували на карантинний бунт мерів
В багатьох містах виступають проти посилення карантину на вихідних. Фото: КМУ

Міністр Кабінету міністрів Олег Немчінов відреагував на бунти мерів міст, які виступають проти карантину вихідного дня. Він вважає, що місцева влада мусить виконувати постанову уряду.

Про це чиновник сказав у коментарі телеканалу "Україна 24".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Карантин вихідного дня: Одеса відмовилася запроваджувати нові обмеження

Опублікована постанова уряду щодо заборони роботи організацій у вихідні дні набуває чинності, діє по всій країні. Скасувати її місцева влада не може, зауважує Немчінов.

"Я не розумію, як міські голови можуть це ігнорувати, оскільки діяльність місцевих органів влади на вихідні дні не обмежується. Ця постанова не має ніякого відношення до діяльності виконавчих органів місцевих рад. Яким іншим способом вони можуть впливати на сфери, на які вони не впливають, я не знаю".

В Україні запровадили карантин вихідного дня. Працюватимуть лише продуктові магазини, аптеки, транспорт, автозаправні станції та ветеринарні аптеки. Такі обмеження діятимуть із 14 листопада.

Українські міста продовжують відмовлятися від карантину вихідного дня. У найближчі суботу та неділю в Рівному, Черкасах та низці інших міст вирішили не запроваджувати нові обмеження. Львів також відмовляється виконувати умови карантину. Місто не приймає цього рішення, заявив ще до ухвали уряду мер Львова Андрій Садовий.

Зараз ви читаєте новину «У Кабміні відреагували на карантинний бунт мерів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути