Ексклюзиви
понеділок, 09 листопада 2020 02:24

Карантин в Україні: у Кабміні готують нові зміни

Карантин в Україні: у Кабміні готують нові зміни
Також уряд планує ввести карантин вихідного дня з 00:00 суботи до 00:00 понеділка. Фото: Twitter

Кабінет міністр обговорює новий проєкт постанови, яка регулює карантин у період епідемії коронавірусу. Згідно з документом, міністри готуються відмовитися від кольорового зонування і ввести суттєві обмежувальні заходи по суботах і неділях.

Про це повідомило "РБК-Україна" з посиланням на відповідний проєкт, який є в розпорядженні агентства. Відповідно до документу, територію країни більше не ділитимуть на "червону", "помаранчеву" і "зелену" зони і не прив'язуватимуть до них обмеження.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Штрафи за відсутність масок: розповіли важливі подробиці

Замість цього по всій території країни влада планує ввести карантин вихідного дня, години для обслуговування українців віком від 60 років, а також ряд інших обмежень.

За даними агентства, під забороною будуть відвідування місць тимчасового тримання осіб, пунктів тимчасового перебування іноземців, а також будинків для людей похилого віку та інших інтернатів.

Змушені будуть закритися фітнес-центри і спортзали, які не зможуть обмежити число відвідувачів у залі з розрахунку одна людина на 10 кв. м.

Пропонується скасувати планові госпіталізації в лікарні, крім таких випадків, як ускладнення за вагітності і пологах; допомога онкохворим у спеціалізованих відділеннях; паліативна допомога на стаціонарі; перенесення госпіталізації загрожує життю і здоров'ю пацієнта.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Жоден регіон України не готовий до пом'якшення карантину - МОЗ

Також уряд планує ввести карантин вихідного дня з 00:00 суботи до 00:00 понеділка.

Карантин в Україні запровадили 12 березня 2020 року через пандемію коронавірусу Covid-19. Карантинні обмеження діють до 31 грудня цього року. Українців просять сидіти вдома і виходити за необхідності в аптеку, продуктовий магазин, або провідати родичів. В країні діє масковий режим. На сьогодні в Україні зафіксовано 460 тис. випадків інфікування. З них 207 тис. пацієнтів одужало, 8450 осіб померли.

Зараз ви читаєте новину «Карантин в Україні: у Кабміні готують нові зміни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути