субота, 08 січня 2022 06:05

"Зеленський мав вивести Україну із тіні. Натомість – очолив фінансові потоки" – політтехнолог

"Зеленський мав вивести Україну із тіні. Натомість – очолив фінансові потоки" – політтехнолог
"За лаштунками справжній глава держави – це людина, що має найбільший бізнес в Україні і силові можливості", каже політтехнолог Сергій Гайдай. Фото: телеканал "Дом"

Президент Володимир Зеленський прийшов до влади на запиті виборців – вивести Україну із тіні. Натомість – сів у владні кабінети, де отримав найбільший в країні бізнес і силові можливості. Про це Gazeta.ua розповів політтехнолог Сергій Гайдай. Так пояснив, чому 65,3% українців сказали, що справи в країні рухаються в не в тому напрямку.

"Зеленський так і не зрозумів, що основний запит – демонтувати старі правила, вивести все з тіні. Натомість він просто зайняв владні кабінети", – говорить Гайдай.

Українська економіка, уряд, Верховна Рада, президент знаходяться у тіні. Там вирішують всі питання, поки громадянам "на фасаді" обіцяють дотримання прав і свобод, говорить політтехнолог.

"Президент – на фасаді це гарант Конституції, – продовжує він. – Ми наймаємо його як людину, яка гарантує права і свободи. Це на фасаді. За лаштунками справжній глава держави – це людина, що має найбільший бізнес в Україні і силові можливості. Президентський бізнес – це взяти під свій контроль основні фінансові потоки. Тобто енергетику, газ, нафту. Контролювати олігархів, домовлятися, давити".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українці не вірять, що переговорами з Путіним Зеленський поверне Донбас

Україні дісталися великі активи від Радянського Союзу, розвинута інфраструктура, маємо вдале географічне положення, працьовитий та освічений народ. А економіка – бідна, відстає, каже політтехнолог. "Бо справжня – за лаштунками, тіньова, – додає Гайдай. – Пани Гетманцеви – нащадки Азарова – роблять все, щоб в офіційних правилах бізнес нормально не працював. Щоб він не був прибутковим".

У Верховній Раді на фасаді записали, що це наш основний законодавчий орган, а за лаштунками – це біржа інтересів, додає Гайдай. "Всі фінансові потоки і можливості лобіюють і розподіляють саме там, – говорить політтехнолог. – Депутати представляють інтереси не виборців, а фінасовопромислових груп. Після оновлення влади ці правила не змінилися".

Більше читайте у "Газеті по-українськи": "У 2022-му маємо готуватися до зміни влади"

У серпні 2019-го року 50% українців вважали, що події в країні розвиваються у правильному напрямку. У грудні 2021-го 65,3% українців сказали, що справи рухаються в не в тому напрямку, згідно опитування КМІС 26-29 листопада 2021 року.

Найбільшу підтримку в президентському рейтингу має глава держави Володимир Зеленський. За нього проголосували б 20,2%. Дослідження провів Київський міжнародний інститут соціології 3–11 грудня. Другий — попередній президент Петро Порошенко з 14,7%. Замикає трійку лідерка "Батьківщини" Юлія Тимошенко — 8,4%.

Зараз ви читаєте новину «"Зеленський мав вивести Україну із тіні. Натомість – очолив фінансові потоки" – політтехнолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути