Ексклюзиви
понеділок, 12 серпня 2019 15:49

Зе-депутатам у Києві юристи перераховували дивні внески

Зе-депутатам у Києві юристи перераховували дивні внески
Це може свідчити про спробу уникнення перевірки надходження коштів. ФОТО: УНІАН

Низці мажоритарників від партії "Слуга народу" адвокати, родичі, колеги та підлеглі перераховували по 149 тис. грн до виборчих фондів.

Це може свідчити про спробу уникнення перевірки надходження коштів, зазначає рух "ЧЕСНО".

Майбутній нардеп по 211-му округу Олександр Юрченко не вкладав у кампанію своїх грошей, утім, отримав від донорів 13 внесків по 149 тис. грн. Одного з донорів, працівника адвокатського об'єднання Mitrax Дмитра Сирка запитали, чому він перерахував саме 149 тис. грн. На що чоловік відповів: "Бо мені так захотілося".

Ще один донор, Сергій Вутке, розповів "ЧЕСНО" про особисте знайомство з кандидатом і назвав перерахування до його фонду "інвестицією в Україну".

"Якщо сума понад 150 тисяч, то це зайві клопоти. Ми спілкувалися з юристом, він радив нам так зробити... З Юрченком я особисто знайомий, довгий час працював у громадській раді. Звідки гроші? Я підприємець. Планував теж іти на вибори, збирав собі, але побачив, що йде Олександр… Я вважаю, що інвестував свої кошти в Україну", — сказав Вутке.

Ще одному кандидату від "Слуги народу" Артему Дубнову переказали по 149 тис. грн 10 донорів.

"ЧЕСНО" пояснює внески по 149 тис. грн тим, що перерахування до 150 тис. грн. не підлягаэ обов'язковому моніторингу. Регуляє це питання стаття 15 ЗУ "Про запобігання та протидію легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Партії ідуть у тінь — політолог про виборчі фонди

Раніше на сайті ЦВК оприлюднили остаточні фінансові звіти партій.

"Слуга народу" у своєму виборчому звіті зафіксувала 114,7 млн грн виборчого фонду. "Голос" задекларував 105,7 млн грн, "Європейська солідарність" — 99,5 млн грн, "Батьківщина" — 87,2 млн грн. Найменшим з парламентських партій був фонд в "Опозиційної платформи — За життя" — 65,6 млн грн.

Найбільше грошей партії витрачали на рекламу, зокрема на телебаченні. Дещо менше на зовнішню рекламу.

Зараз ви читаєте новину «Зе-депутатам у Києві юристи перераховували дивні внески». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути