понеділок, 15 квітня 2013 00:02

Заяви Пукача щодо Гонгадзе – інформаційна провокація з боку влади – Бригинець

Заяви Пукача щодо Гонгадзе – інформаційна провокація з боку влади – Бригинець
Бригинець переконаний, що насправді влада не піде на реальне впровадження вимог Пукача. Фото: ipress.ua

Заяви засудженого екс-генерал-лейтенанта міліції Олексія Пукача щодо позбавлення звання героя України та перейменування вулиць на честь Георгія Гонгадзе навмисне спровоковані владою для відволікання уваги громадськості від реальних проблем.

Про це в коментарі Gazeta.ua заявив народний депутат від партії "Батьківщина" Олександр Бригинець.

"Тут є особиста мета у самого Пукача, його особистий інтерес, – говорить він. – Тому що сьогодні в очах громадськості Пукач – це злочинець, мерзотник, "падонок", інструмент диктатури Кучми, який був використаний для знищення героя, патріота, борця з цією диктатурою. І зрозуміло, що коли б Пукачу вдалося добитися скасування деяких речей, офіційно пов'язаних із Гонгадзе, то тоді в очах кого-небудь, громади можна було б говорити, що цей конфлікт уже, як мінімум, не такий резонансний. Що це звичайний мєнт, що під час доручення, яке йому дали у незаконний спосіб, убив якогось незначного громадянина України. Саме тому Пукач на це пішов".

За словами депутата, заяви Пукача – давно випробувана технологія влади відволікання уваги.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пукач вимагає скасувати перейменування столичної вулиці на Гонгадзе

"Насправді головна мета запуску цього механізму в тому, щоб відволікти увагу громадськості від реальних сьогоднішніх проблем і перевести дискусію в русло: Гонгадзе – герой чи не герой, а давайте згадаймо, давайте подумаємо тощо. Тобто це технології, які влада використовує постійно. Пам'ятаємо, як перед виборами запустили "мовний" закон, аби консолідувати свого регіонального виборця на Сході", – пригадав Бригинець.

На його думку, сьогодні є спроба зробити потужну медійну хвилю.

"Адже зрозуміло, що суди будуть це питання розглядати, призначатимуться засідання, потім скасовуватимуться, переноситимуться. А чи буде там Пукач, і що він буде говорити... Тобто це можна перетворити в таку довготривалу гру, яка постійно турбуватиме громадськість. Тому що люди, звичайно, будуть обурені, й таким чином відбуватиметься "випуск пару" з незначного й не важливого для влади питання", – підкреслив політик.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пукач вимагає позбавити Гонгадзе звання Героя України

Бригинець переконаний, що насправді влада не піде на реальне впровадження вимог Пукача.

"Я впевнений, що це інформаційна провокація з боку влади і до цього треба так і ставитися, і так прямо про це й говорити. Хоча, думаю, що влада не наважиться у судовому порядку всі ці речі, що пов'язані з Гонгадзе, запровадити. Тобто позбавити його звання героя, змінити назви вулиць тощо. Переконаний, що всього цього не відбудеться, але шуму нароблять багато. І тоді підготовка до референдуму, плюс парламентська криза, що викликає реальне обурення, ніби залишиться на другому плані", – наголосив опозиціонер.

Нагадаємо, на початку квітня засуджений довічно за вбивство журналіста Георгія Гонгадзе Олексій Пукач звернувся з позовом до Вищого адмінсуду України та Окружного адмінсуду Києва. Він заявляє, що указ Віктора Ющенка від 23 серпня 2005 року "Про присвоєння Г. Гонгадзе звання Героя України" є незаконним та підлягає скасуванню. Вимагає, щоб демонтували пам'ятні дошки з фасадів будинку №69/7 на Червоноармійській та №27 на Хрещатику. І хоче, щоб перейменували назад названі на честь Гонгадзе проспект та вулицю.

Зараз ви читаєте новину «Заяви Пукача щодо Гонгадзе – інформаційна провокація з боку влади – Бригинець». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути