середа, 13 лютого 2013 12:34

Захист Гонгадзе подав апеляцію на вирок Пукачу

Захист Гонгадзе подав апеляцію на вирок Пукачу
За словами Теличенко, скарга стосується тільки неповноти встановлення мотивів злочину. Фото: novanews.com.ua

Представник інтересів вдови журналіста Мирослави Гонгадзе Валентина Теличенко подала апеляцію на вирок Печерського районного суду про довічне ув'язнення екс-начальника департаменту зовнішнього спостереження МВС України Олексія Пукача за вбивство журналіста Георгія Гонгадзе.

В Україні довічне ув'язнення - максимальна міра покарання, однак потерпіла сторона вважає, що досудове і судове слідство у цій справі було проведено не в повній мірі, а у вироку Пукачу є істотні правові прогалини.

"Скарга стосується тільки неповноти встановлення мотивів злочину. Я вважаю, що суд правильно встановив обставини злочину і призначив відповідне покарання", - сказала Теличенко.

Вона також повідомила, що потерпілий Олексій Подольський також оскаржив вирок Пукачу. За словами Теличенко, в апеляції Подільського мова йде про те, що Пукач не просто застосовував до нього силу, але і катував, а Печерський райсуд не вказав цього в своєму вироку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мирослава Гонгадзе звинуватила Шустера в журналістській маніпуляції

Також адвокат припустила, що апеляцію, найімовірніше, розглянуть через 2-3 місяці.

Нагадаємо, Печерський районний суд Києва 29 січня 2013 року засудив Пукача до довічного позбавлення волі, визнавши винним у вбивстві Гонгадзе. Пукач позбавлений звання генерал-лейтенанта, а також зобов'язаний виплатити Мирославі Гонгадзе 500 тис. грн, а також 100 тис. грн Подільському.

Журналіст Георгій Гонгадзе зник у Києві 16 вересня 2000 року. У листопаді того ж року в лісі Київської області виявили обезголовлений труп, який, за висновками експертів, міг належати журналістові. У 2009 році в Київській області знайдено останки черепа, які, за заявою Генпрокуратури, належать Гонгадзе. Однак тіло досі не віддано землі, оскільки мама журналіста Леся Гонгадзе відмовляється визнавати, що знайдені останки належать її синові.

Зараз ви читаєте новину «Захист Гонгадзе подав апеляцію на вирок Пукачу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути