понеділок, 25 березня 2013 00:46

Азаров вважає Кучму непричетним до вбивства Гонгадзе

Азаров вважає Кучму непричетним до вбивства Гонгадзе
Фото: ckpr.com.ua
Прем'єр-міністр Микола Азаров не вірить у причетність екс-президента країни Леоніда Кучми до вбивства українського журналіста Георгія Гонгадзе в 2000 році. Про це він сказав в інтерв'ю російському телеканалу "Мир".

"Знаючи добре президента, з яким я працював 11 років і спілкувався в різній обстановці – службовій та не службовій - я не можу припустити того, що він міг дати команду на вчинення такого посадового злочину", - сказав Азаров.

Він також наголосив, що в справі  Гонгадзе є "закордонні сліди". "Я суджу за рівнем  виконання: підслуховування кабінету президента, фабрикація цих записів - це та допомога, яка була надана тим людям, які цим займались", - зазначив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Затриманих українців у Мінську чекає суд

Як відомо, у лютому перший заступник генерального прокурора Ренат Кузьмін заявив, що Генпрокуратура має у своєму розпорядженні достатню кількість доказів, які підтверджують причетність екс-президента Кучми до замовлення вбивства журналіста Гонгадзе.

У січні Печерський райсуд Києва засудив екс-начальника головного управління кримінального розшуку МВС  Олексія Пукача до довічного ув'язнення, визнавши його винним у вбивстві  Гонгадзе. Після оголошення вироку головуючий суддя запитав у Пукача, чи зрозумілий йому вирок, на що той відповів: "Я погоджуся, коли у цій клітці зі мною будуть Кучма і Литвин".

Депутат та екс-спікер Верховної Ради Володимир Литвин упевнений у відсутності правових підстав для притягнення до кримінальної відповідальності його та колишнього президента Леоніда Кучми за можливу причетність до замовлення вбивства Гонгадзе.

Зараз ви читаєте новину «Азаров вважає Кучму непричетним до вбивства Гонгадзе». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

42

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути