неділя, 24 березня 2013 23:57

Затриманих українців у Мінську чекає суд

Затриманих українців у Мінську чекає суд
Фото: belaruspartisan.org

Попередня інформація про арешт трьох членів громадської організації "Національний Альянс" підтвердилася, їх чекає суд. Про це УНН повідомили в прес-службі "Національного альянсу".

"Сьогодні, 24 березня в Мінську троє українців були затримані білоруськими правоохоронцями і знаходяться у відділенні міліції Радянського району Мінська. За попередніми даними їм інкримінують непокору працівникам міліції і судити будуть за даними звинуваченнями завтра, в понеділок. Голові організації Майї Москвич вдалося зв'язатися з Міністерством закордонних справ України. Працівники дипломатичної установи повідомили, що знають про затримання і перевіряють дану інформацію. Крім того глава "Національного Альянсу" направила лист Міністрові закордонних справ України Леонідові Кожарі з проханням вжити всіх заходів для негайного звільнення затриманих українців" - йдеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На акції в Мінську затримали трьох українців - ЗМІ

За інформацією прес-служби, Юлія Грищук, Назар Зеліновский і Юлія Сливінська поїхали в сусідню країну, для того щоб взяти участь в опозиційній акції "День Волі". Поїздка на дану акцію проходила в рамках проекту "Українська присутність", який уособлює "Національний Альянс" та міжнародну організацію Центр регіонального розвитку "Співпраця без кордонів". На акції в Мінську українці повинні були підняти український прапор.

Нагадаємо, сьогодні з'явилася інформація, що трьох українців, ймовірно, затримали в Білорусі.

Зараз ви читаєте новину «Затриманих українців у Мінську чекає суд». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

17

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути