неділя, 24 березня 2013 18:21

На акції в Мінську затримали трьох українців - ЗМІ

На акції в Мінську затримали трьох українців - ЗМІ
Фото: euroradio.fm

Три громадянина України затримано в неділю в Мінську після святкування опозицією Дня Волі - 95-ї річниці проголошення Білоруської Народної Республіки.

Як передає Обком, кілька сотень людей провели санкціоновану владою демонстрацію і мітинг у малонаселеному районі недалеко від центру білоруської столиці.

По закінченні заходу почалися затримання тих, хто ніс національні біло-червоно-білі прапори і портрети білоруських політв'язнів.

Як повідомляють місцеві правозахисники, в районне УВС доставлено як мінімум вісім осіб, у тому числі три українці. Їх особи поки невідомі. Телефони співробітників посольства України в Мінську не відповідають.

Згідно з білоруською практикою, затриманих у вихідні дні в місті опозиціонерів зазвичай везуть до Центру ізоляції правопорушників, а в понеділок доставляють до суду, де виноситься рішення про накладення штрафу чи адміністративний арешт.

Зараз ви читаєте новину «На акції в Мінську затримали трьох українців - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

46

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути