Ексклюзиви
четвер, 03 травня 2012 16:24

Білорусь "дозволила" українське пиво, Україна - білоруські молоко та м'ясо

Білорусь "дозволила" українське пиво, Україна - білоруські молоко та м'ясо
Фото: molbuk.ua

Білорусь найближчим часом вирішить питання доступу на свій ринок українських виробників пива, а Україну знімає введені раніше тимчасові обмеження на постачання білоруської м'ясомолочної продукції, заявили перший заступник прем'єр-міністра Білорусі Володимир Семашко і міністр економічного розвитку і торгівлі України Петро Порошенко за підсумками зустрічі в Мінську в четвер.

"По пиву ми сьогодні цю тему закриваємо. Там залишилися невеликі організаційні питання", - повідомив журналістам перший віце-прем'єр.

За його словами, узгоджений комплекс заходів і кроків "дозволив сьогодні прийняти українській стороні дуже важливе рішення про допуск 10-ти білоруських м'ясо-молочних підприємств на український ринок.

У свою чергу перший віце-прем'єр уряду Білорусі Володимир Семашко подякував українській стороні "за чітку, оперативну роботу".

"Ми намітили систему заходів, які б гарантували у перспективі, що не тільки 10, а й більша кількість білоруських підприємств могли б поставляти в Україну м'ясо-молочну продукцію", - сказав Семашко.

За підсумками проведених у четвер у Мінську переговорів, білоруська і українська сторони підписали протокол, відповідно до якого Україна з 3-го травня нинішнього року знімає тимчасові обмеження на поставки на український ринок м'ясо-молочної продукції, що випускається білоруськими підприємствами. У документі говориться, що департамент ветеринарного і продовольчого нагляду міністерства сільського господарства і продовольства Білорусі гарантує, що м'ясо- та молокопереробні білоруські підприємства і продукція, що випускається ними та призначена для ринку України, перебувають під постійним контролем державно-ветеринарної служби Білорусі. Вони відповідають ветеринарно-санітарним вимогам Україні, а також супроводжуються ветеринарним свідоцтвом, що видаються відповідно до міжнародних зобов'язань сторін.

Зараз ви читаєте новину «Білорусь "дозволила" українське пиво, Україна - білоруські молоко та м'ясо». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути