понеділок, 09 квітня 2007 13:46

Завтра Рада перевірить київський спецназ

У вівторок, 10 квітня, члени Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки і оборони перевірять частини спеціального призначення, розташовані на території Києва та інших міст.

Про це заявив на сесії парламенту член комітету Лев Гнатенко.

За його словами, у суботу, 7 квітня він і ще троє народних депутатів - Олег Калашников, Олег Антіпов і Степан Бульба звернулися до міністра оборони Анатолія Гриценка з проханням відвідати територію підрозділу Головного розвідувального управління, щоб перевірити інформацію про те, що ця частина перебуває в підвищеній бойовій готовності.

За словами депутата, вони дістали відмову і при цьому завірення, що всі військові частини працюють в штатному режимі.

Гнатенко повідомив, що коли вони поїхали все ж на місце, їх довго не пускали, але коли їм таки дозволили побувати на території цієї частини, то депутати побачили, що 38 бійців спеціального призначення "були в напівбойовому спорядженні". За словами депутата, бійці озброєні снайперськими гвинтівками та кулеметами.

Гнатенко переконаний, що "міністр оборони і начальник Головного управління розвідки вводять в оману народних депутатів і громадськість".

Він підкреслив, що виходячи з цієї ситуації, народні депутати - члени Комітету з питань національної безпеки вимушені будуть проїхати в частини спецпризначення розташовані на території Києва та інших міст, пише УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Завтра Рада перевірить київський спецназ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути