понеділок, 25 березня 2019 08:51

Завод Порошенка купував у Росії товари за бюджетні кошти

Завод Порошенка купував у Росії товари за бюджетні кошти
Український завод "Кузня на Рибальському" (раніше - "Ленінська кузня") під час будівництва Подільського-Воскресенського мосту в Києві закупив напряму з Росії металоконструкцій на 160 млн грн. Фото - УНІАН

Український завод "Кузня на Рибальському" (раніше - "Ленінська кузня") під час будівництва Подільського-Воскресенського мосту в Києві закупив напряму з Росії металоконструкцій на 160 млн грн.

Кошти – зі столичного бюджету. А сам завод донедавна належав президенту України Петру Порошенку, йдеться у розслідуванні ТСН.Тиждень.

Ще на початку 2016 року київська мерія провела тендер на добудову двох кілометрів кільцевої дороги та розв'язки. Його виграє невідоме підприємство "Екобудтрейд", яке збиралося збудувати звичайний дорожній об'єкт за 325 млн грн. Відкриття кожного разу переносилося. І тепер вартість 2 км дороги та розв'язки за новим розрахунком піднялася з 325 мільйонів до 1 млрд 125 млн грн.

За останні два роки з бюджету Києва "Екобудтрейд" отримав 2 млрд грн, зокрема, і на будівництво мосту. Однак ці гроші були перенаправлені на "Ленінську кузню", оскільки завод виступив субпідрядником.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Після викриття корупційних оборудок президента на армії, він має знятися з виборів – Тимошенко

А завод купує металоконструкції для з'їздів з Подільського мосту в Росії. У період від 31 липня до 28 грудня 2017 року підприємство президента 39 траншами перераховує 160 млн 692 тис. миколаївському підприємству "Євромост". На той момент одним з власників "Євромосту" було російське підприємство "Воронежстальмост". Але щоб так сильно не підставлятись, до ланцюга долучають португальську прокладку Facetaregia LDA, директор якої, чомусь з українським прізвищем Мисько. За контрактом між "Євромостом" та португальцями, сума поставки вже не 160 млн, а 85. Хтось поклав собі в кишеню 75 млн. А далі "нібито португальці", купують у "Воронежсталі" металоконструкції.

Але згідно вантажно-митній декларації, металоконструкції приїхали на "Ленінську кузню" просто з Російської Федерації.

Один з керівників "Ленінської кузні" Володимир Боліхов. Він отримує там досі зарплату - одночасно був засновником і бухгалтером на той час російського Євромосту, також, згідно відкритих російських джерел, Боліхов є на 0,42% власником "Воронежсталі". Директор заводу Валерій Шандра коментувати цю інформацію відмовився.

Керівництво ПрАТ "Завод "Кузня на Рибальському" (раніше - ПрАТ "Ленінська кузня") спростувало інформацію, яка активно просувається в ЗМІ, про виведення частини активів з-під управління Товариства.

Зараз ви читаєте новину «Завод Порошенка купував у Росії товари за бюджетні кошти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути