четвер, 11 квітня 2013 13:15

Заступниця Пшонки розповіла, куди поділися мільйони Щербаня

Заступниця Пшонки розповіла, куди поділися мільйони Щербаня
Лілія Фролова. Фото: 1tv.ru

2 мільйони доларів, які були переведені з рахунків Євгена Щербаня на рахунки сина Володимира Щербаня належали останньому.

Про це в інтерв'ю "Українській правді" розповіла заступник генерального прокурора Лілія Фролова.

Як відомо, захист Тимошенко запідозрив Володимира Щербаня в причетності до вбивства Євгена у зв'язку з тим, що через два дні після вбивства у 1996 році народного депутата Євгена Щербаня з рахунків його дружини на рахунки сина екс-губернатора Донецької та Сумської областей Володимира Щербаня було перераховано 2 млн доларів.

"Деталі я вам зараз не скажу, але цю інформацію перевіряли. І, наскільки мені відомо, Руслана Щербаня допитували, і він підтвердив, що це перерахування було зроблено з його дозволу, бо це були кошти Володимира Щербаня. Оскільки, як і говорив Володимир Щербань, у них був спільний бізнес з Євгеном Щербанем. В тому числі і в США", - заявила Фролова.

Заступник генпрокурора також висловила обурення діями захисту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Регіонал" хоче скасувати постанову ВР про незаконність обрання глави УПЦ МП

"Цей самий захист постійно наголошує на європейських стандартах..., і йти шляхом таких викидів шматків інформації, таких, як наприклад, про 2 мільйони, про Володимира Щербаня, якому начебто було вигідно вбивство... Мені, здається, це не зовсім професійно", - зазначила Фролова.

На запитання, чи не викликає в неї здивування, що 17 років свідки мовчали, а тепер під політичний момент згадали про Тимошенко, Фролова послалася на людський фактор при допитах.

"А ще у 1997 році Володимир Щербань написав свою книгу "Сповідь...", де до речі досить детально змальовані події того часу. Тобто не сьогодні він почав говорити про ті чи інші події в такому ракурсі. Ще у 1997 році – все було викладено ним у тій послідовності, як сьогодні він свідчить у справі. Щербань - теж людина. Але зараз його свідчення співпадають з тим, що говорять інші свідки, які були біля Євгена Щербаня", - зазначила заступник генпрокурора.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Біля Конституційного суду мітингує опозиція

"Я читала потім протокол допиту Мар'їнкова, який передав нам суд, і там немає фрази, що на нього саме тиснули. Він говорить про те, у 1996 році, йому не ставили тих запитань, які сьогодні ставив йому слідчий суддя. Відповідно, тут не доречно говорити про тиск на Мар'їнкова", - сказала Фролова.

Зараз ви читаєте новину «Заступниця Пшонки розповіла, куди поділися мільйони Щербаня ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

60

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути