четвер, 11 квітня 2013 09:28

"Регіонал" хоче скасувати постанову ВР про незаконність обрання глави УПЦ МП

"Регіонал" хоче скасувати постанову ВР про незаконність обрання глави УПЦ МП
Під час Харківського собору у 1992 році главою УПЦ МП був обраний митрополит Володимир, замість митрополита Філарета. Фото: pravda.lutsk.ua

У Верховній Раді зареєстровано проект постанови про скасування заяви Президії Верховної Ради України від 15 червня 1992 року про визнання незаконним Архиєрейського собору УПЦ МП у Харкові, який проходив у 1992 році 27-28 травня.

Під час Харківського собору главою УПЦ МП був обраний митрополит Володимир, замість митрополита Філарета. Митрополит Філарет звернувся з проханням до уряду України визнати незаконним проведення Харківського Собору.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В УПЦ МП хочуть, аби нардепи почали радитись із нею

"Президіум Верховної Ради України рішенням від 15 червня 1992 року ухвалив антиконституційну Заяву про "незаконність" Харківського Архиєрейського Собору УПЦ", - йдеться у тексті пояснювальної записки до проекту постанови, автором якого є народний депутат України від Партії регіонів Іван Вернидуб.

"Це рішення йде у розріз із ч. 3 ст. 35 Конституції України про те, що церква і релігійні організації відокремлені від держави. Прийняття цієї постанови дозволить скасувати незаконну Заяву Президії Верховної Ради України і відновить справедливість", - йдеться у постанові.

Зараз ви читаєте новину «"Регіонал" хоче скасувати постанову ВР про незаконність обрання глави УПЦ МП». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути