четвер, 11 квітня 2013 10:19

Біля Конституційного суду мітингує опозиція
7

Фото: Фото: facebook.com

Біля будівлі Конституційного суду України у Києві проходить мітинг представників опозиції, які виступають за проведення виборів мера Києва.

У акції приймають участь представники "Батьківщини", "Свободи" та "Удар".

Засідання Конституційного суду щодо розгляду справи про місцеві вибори в Києві вже розпочалося. На цей час опозиційні депутати Андрій Павловський, Олександр Чорноволенко зайшли в КСУ, щоб передати суду документи.

Нагадаємо, до порядку денного пленарного засідання КС 11 квітня внесено розгляд справи про місцеві вибори в Києві, зокрема, питання щодо розгляду подання 48 народних депутатів про офіційне тлумачення низки положень Конституції та Закону про місцеві вибори, зокрема щодо місцевих виборів у Києві.

Як повідомлялося, Верховна Рада 2 квітня не змогла призначити чергові вибори київського міського голови і депутатів Київської міської ради на 2 червня. Парламентська більшість прийняла рішення дочекатися відповіді КСУ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Регіонал" хоче скасувати постанову ВР про незаконність обрання глави УПЦ МП

Подання 48 народних депутатів щодо виборів у Києві надійшло в КСУ 19 березня. Народні депутати просять КСУ дати офіційне тлумачення положень частини другої статті 136, частини третьої статті 141 Конституції України, абзацу першого частини другої статті 14 Закону України "Про вибори депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, місцевих рад та сільських, селищних, міських голів".

Частина третя статті 141 Конституції свідчить, що термін повноважень депутатів місцевих рад та сільських, селищних, міських голів, обраних на чергових виборах, становить п'ять років.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: До порядку денного ВР внесли питання про декриміналізацію Тимошенко та вибори в Києві - Яценюк

В кінці травня 2008 року відбулися позачергові вибори депутатів Київради та столичного голови. На думку опозиції, влітку в столиці мають відбутися чергові вибори, тому строк повноважень обраних на них депутатів і міського голови має становити 5 років.

Окрім того, у липні 2012 року Київрада прийняла відставку мера Леоніда Черновецького.

Зараз ви читаєте новину «Біля Конституційного суду мітингує опозиція». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

73

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути