Ексклюзиви
середа, 29 серпня 2018 14:00

Заробітчани звернулися до Гройсмана з проханням

Заробітчани звернулися до Гройсмана з проханням
Представники українських громад вказали Гройсману на важливі питання, які може вирішити відповідне відомство. Фото: pogliad.ua

Українці в чотирьох країнах Євросоюзу закликали прем'єр-міністра Володимира Гройсмана створити окреме відомство з питань трудової міграції.

Про це йдеться у зверненні до глави уряду, який підписали лідери 10 організацій українців із Іспанії, Італії, Німеччини та Португалії.

"Такий єдиний центр взаємодії і допомоги потрібен як українцям, які тривалий час перебувають за кордоном, так і Україні. Цей орган мав би працювати в режимі "єдиного вікна" щодо усіх нагальних питань, які стосуються зовнішньої трудової міграції, а також для підтримки постійних комунікацій з українськими громадянами за кордоном, для створення умов їх повернення до України в майбутньому", - йдеться у зверненні.

Представники українських громад за кордоном наголосили, що потребують постійної взаємодії з владою України.

"Співпраця з українськими посольствами й консульствами існує практично онлайн, - за що ми вдячні нашим дипломатам. Однак, наші потреби та ініціативи давно вийшли за межі компетенції Міністерства закордонних справ. Дозволи на легальний прокат українських та україномовних фільмів у країнах ЄС; сертифікація шкільної освіти; практичне усунення подвійного оподаткування грошових переказів; догляд за нашими літніми родичами в Україні; протидія російській пропаганді серед українських трудових мігрантів - ось далеко не повний перелік питань, які накопичилися", - сказано в тексті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Які зарплати заробітчан в Європі

Щохвилини з України в Європу на заробітки виїжджає дві особи. 2017 року лише польська влада видала українцям 2 млн офіційних дозволів на роботу.

Зараз ви читаєте новину «Заробітчани звернулися до Гройсмана з проханням». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути