четвер, 20 січня 2011 17:25

Запорізьку облраду пропонують викинути на смітник історії

Запорізьку облраду пропонують викинути на смітник історії

Депутатам Запорізької обласної ради місце не у владі, а, як і Сталіну, на смітнику історії.З такою заявою виступила ВО "Свобода".

Як повідомила прес-служба запорізької "Свободи", 20 січня 2011 року Запорізька обласна рада ухвалила "Звернення до українського народу щодо неприпустимості дій окремих політичних сил, спрямованих на дестабілізацію соціально-політичної ситуації в Україні".

У двох абзацах депутатського звернення Запорізької облради обґрунтовується, що рішення обласних рад Тернополя, Івано-Франківська та Львова з приводу скасування Указу Президента України від 20 січня 2010 року №46/2010 "Про присвоєння С.Бандері звання Герой України" призведуть до протиправних дій, таких як "терористичний акт" в новорічну ніч в Запоріжжі.

За словами "свободівців", рішення було ухвалене майже одностайно, тобто голосували не тільки регіонали і комуністи, а й "Батьківщина" та "Фронт змін".

Це звернення Запорізька обласна організація ВО "Свобода" розцінює як "черговий приступ українофобії місцевих сталіністів під прапорами різних "коаліційних" партій".

"Показуючи відверту ненависть до борців за волю українського народу, депутати Запорізької облради вважають, що скасування Указу Президента України "Про присвоєння Степанові Бандері звання Герой України" є актом історичної справедливості. Вони вкотре продемонстрували, що воля народу для них – це порожній звук. Цим депутатам-українофобам не місце у владі. Їм, як і Сталіну, місце на смітнику історії", - резюмував голова запорізької обласної організації ВО "Свобода" Віталій Подлобніков.

Нагадаємо, 2 квітня 2010 року Донецький окружний адміністративний суд визнав протиправним і таким, що підлягає скасуванню, указ президента Віктора Ющенка про присвоєння Степану Бандері звання Героя України.

12 січня 2011 року голови Львівської, Івано-Франківської та Тернопільської облрад прокоментували повідомлення прес-служби президента України щодо скасування указу про присвоєння лідеру Організації українських націоналістів Степану Бандері звання Героя України. "Ми вважаємо, що рішення про скасування Указу президента України "Про присвоєння Бандері звання Герой України" суд постановив за вказівкою Банкової на догоду Путіну і Мєдвєдєву", - йдеться в повідомленні Олега Панькевича, Олександра Сича та Олексія Кайди.

Зараз ви читаєте новину «Запорізьку облраду пропонують викинути на смітник історії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути