Ексклюзиви
четвер, 20 січня 2011 11:29

"Свободівці" наколядували 4 тисячі на пам'ятник Бандері в Луцьку

"Свободівці" наколядували 4 тисячі на пам'ятник Бандері в Луцьку

У Луцьку "свободівці" наколядували та нащедрували 4 тисячі гривень, які підуть на спорудження пам'ятника Степану Бандері.

Добровольці організували колектив і протягом двох перших днів Різдва колядували, а 14-го січня пішли щедрувати. Таким чином вони долучилися до ідеї братства ветеранів ОУН-УПА зібрати гроші на пам'ятник.

Завдяки своїм старанням їм вдалося зібрати понад чотири тисячі гривень. Про це Gazeta.ua повідомив голова Луцької міської організації ВО "Свобода" Святослав Боруцький.

"Ми вирішили допомогти нашим побратимам із ветеранів ОУН-УПА, які хочуть зібрати кошти для встановлення пам'ятника Бандері. Незважаючи на те, що влада відмовилась від своїх обіцянок і не буде фінансувати зведення постаменту, знайшлися люди, які висунули ініціативу і відкрили рахунок для пожертв, які підуть на зведення пам'ятника, а саме братство ветеранів ОУН-УПА", - розповів Святослав Боруцький.

"Ми зі "Свободою" вирішили вкласти свій внесок у цю справу. Зібралися всі бажаючі із нашої партії, а також наші прихильники і пішли колядувати до політиків та знайомих у різних районах області", - продовжив він.

Голова братства ветеранів ОУН-УПА Василь Кушнір сподівається, що пам'ятник Бандері зведуть до двадцятої річниці незалежності України. Але все залежатиме від того, настільки активно будуть здавати пожертви.

"У Луцьку населення 250 тисяч, якби половина здала по одній гривні вже би мали більше 100 тисяч, а це великий внесок у добре діло. Слава Богу і так вже назбирали чотири, це при тому, що рахунок відкрили близько місяця тому, а як ще й колядники додадуть свої накопичення, то й взагалі вісім тисяч буде", - зрадів Кушнір.

Зменшити затрати на пам'ятник Бандері ініціатори планують за рахунок працівників.

Шукають добровольців, які погодяться трудитися безкоштовно. Вже знайшли архітектора. Волинянка Ірина Дацюк погодилася стати волонтером. Зараз розробляє ескіз майбутнього образу Бандери.

Нагадаємо, що пам'ятник Бандері також збираються встановити в Тальному на Черкащині

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «"Свободівці" наколядували 4 тисячі на пам'ятник Бандері в Луцьку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути