вівторок, 14 березня 2017 16:24

"Законність відновлена" - Луценко про розгін блокади

"Законність відновлена" - Луценко про розгін блокади
Силовики розігнали торгівельну блокаду Донбасу/twitter.com

Учасники блокади порушили закон, який забороняє носіння зброї на лінії розмежування. Під час розгону активістів правоохоронці діяли в межах закону.

Про це на брифінгу сказав генеральний прокурор Юрій Луценко.

"Я би звернувся до добровольців, ветеранів із простою пропозицією: створюйте десятки і по черзі заступайте до моніторингу того, що відбувається за вантажообороту. Хочу звернутися до Кабінету міністрів: має вийти міністр і сказати, скільки коштів і часу потрібно, щоб до наступного опалювального сезону ми не були залежні від російського чи сепаратистського вугілля. Такі сигнали будуть дієвими для держави.

За інформацією, яку я отримав від правоохоронних структур, порушень законності при затриманні людей і вилученні у них зброї, яку мали всупереч положенням про її утримання, з боку правоохоронців не зафіксували. Якщо до мене звернуться постраждалі з довідками про тілесні ушкодження, журналісти з відеодоказами, я обов'язково зареєструю провадження і перевірю законність дій силових структур. Зараз вважаю, що законність відновлена", - сказав Луценко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ярош висловився щодо блокади Донбасу

Силовики розігнали блокувальників на залізничній станції Кривий Торець в селищі Щербинівка. Затримали 45 протестувальників, які понад місяць перекривали залізничні колії, блокуючи торгівлю вугіллям та іншими товарами з непідконтрольними територіями.

Пізніше всіх затриманих відпустили.

Зараз ви читаєте новину «"Законність відновлена" - Луценко про розгін блокади». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути