Ексклюзиви
понеділок, 25 травня 2015 13:09

За рік президентства Порошенко не виправдав сподівань — політолог

За рік президентства Порошенко не виправдав сподівань — політолог
unian.net

Президент Петро Порошенко не хоче чути заперечень і навіть запитань.

Про це у коментарі Gazeta.ua розповів політолог Олександр Кочетков.

"Претензій до Порошенка безліч. Були сподівання, що він професійно зможе вирішити нагальні питання, які стоять перед Україною. Також, що переходитимемо до європейської моделі влади, відходячи від старих схем. Це був головний крок на зустріч європейським устремлінням. Проте отримали величезне розчарування. Бо Порошенко не виправдав сподівань. Його досвід, вміння та наполегливість ніяк не проявились", — розповів він.

Кочетков зауважив, що президент не виконав обіцянки продати бізнес після інавгурації: "У Порошенка все добре з власним бізнесом, який обіцяв продати. Щодо нього безліч виправдовувань. Усе відмовки. Система "Рошен" в Україні розширяється".

Політолог зазначив, що президент оточив себе людьми в Адміністрації президента та парламенті з якими йому комфортно працювати.

"Порошенко не вийшов на масштаб держави. Він успішний бізнесмен-переговорник. Використовує ті самі прийоми, які принесли йому успіх у бізнесі. Але вони не підходять для управління державою. Ще Порошенко звик, що у бізнесі працює абсолютна вертикаль. Не хоче чути протиріч, заперечень, навіть запитань. Оточив себе людьми, які не можуть сказати, що так не можна робити. Не чув таких слів за весь час на посаді президентства від власного оточення. Немає авторитетних людей, які можуть підказати. Порошенко вважає, що знає краще всіх. Тобто він найкращий генеральний прокурор, керівник Генерального штабу, економіст. Тому йому потрібні тільки виконавці. Але держава — це не бізнес. Йому це треба змінювати, якщо ні, то люди змінюватимуть його. Суспільство не зможе чекати", — розповів експерт.

Він вказав на успіхи президента в дипломатичній сфері: "Порошенко чують на Заході. Але так було на початку. Потім світ втомився від тільки слів. Якщо справ немає, то ні Європа, ні світ цього не розуміє".

Нагадаємо, що сьогодні минає рік, як Порошенко став главою держави. Його обрали в першому турі. За проголосували 54,7% виборців.

Зараз ви читаєте новину «За рік президентства Порошенко не виправдав сподівань — політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

30

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути