Ексклюзиви
вівторок, 31 травня 2022 14:05

Спецтема: Війна Росії проти України

За два дні до війни в Лукашенка запевняли, що нападу з Білорусі не буде - РНБО

За два дні до війни в Лукашенка запевняли, що нападу з Білорусі не буде - РНБО
Підготуватися до війни складно, бо багато що залежить від множинності факторів. Фото: mil.by

Міністр оборони Республіки Білорусь Віктор Хренін і голова державного прикордонного комітету цієї країни Анатолій Лапо в телефонних розмовах напередодні 24 лютого запевняли, що нападу на Україну з їхнього боку не буде.

За два дні до початку повномасштабної війни міністр оборони України Олексій Резніков спілкувався з міністром оборони Білорусі, заявив секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов, передає Укрінформ.

"На превеликий жаль, дійсно, ми вважали, що з території Білорусі не буде того нападу, який відбувся. Вони запевняли, що в жодному разі цього не буде. Наш головний прикордонник за день спілкувався з їхнім головним прикордонником. Той сказав, навіть не думайте собі, що ми в цьому братимемо участь, що з нашої території на вас хтось піде. Але вони пішли не тільки з того боку, вони пішли по всьому кордону", - сказав Данілов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Данілов розповів, чи скоро в Україні завершиться війна

За словами секретаря РНБО, підготуватися до війни складно, бо багато що залежить від множинності факторів. Ніхто не знає, за якими вона піде сценаріями.

"Ви бачили ту кількість бронетехніки, кількість військ, яка сунула на нашу країну в перші дні? А якщо в нас всі роки розпродавали підприємства, що мали забезпечувати ракетами та іншою зброєю, то ці питання зокрема до держави і до всього суспільства", - додав він.

Від початку повномасштабної агресії Росія використовувала територію Білорусі як плацдарм для атак на Україну. Звідти, зокрема, 24 лютого наступали російські загарбники.

Для здійснення авіанальотів проти України російська армія використовує практично всі аеродроми Білорусі.

З Білорусі авіація РФ бомбардувала військові та цивільні цілі, обстрілювала територію України ракетами, здійснювала десантування, використовувала гелікоптери.

Майже 100% українців ненавидять самопроголошеного диктатора Білорусі Олександра Лукашенка.

Зараз ви читаєте новину «За два дні до війни в Лукашенка запевняли, що нападу з Білорусі не буде - РНБО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути