Ексклюзиви
понеділок, 20 липня 2020 10:26

За 7 років майже 700 тис. га земель передали у приватну власність — політолог

За 7 років майже 700 тис. га земель передали у приватну власність — політолог
Політолог Кирило Сазонов: "За 7 років із державної в приватну власність передали майже 700 тисяч гектарів земель". Фото: Цензор.НЕТ

Держгеокадастр розпочав аудит земель сільськогосподарського призначення, які були приватизовані з 2013 по 2020 роки. За сім років із державної в приватну власність передали майже 700 тисяч гектарів земель. Із них 570 тисяч гектарів - під ведення сільського господарства.

Про це написав у Facebook політолог Кирило Сазонов.

"Починаючи з 2013 року за допомогою різноманітних схем і впливу чиновників в Україні відбувалося абсолютне беззаконня. Усі, хто приходили до влади хотіли землю й отримували її шляхом незаконної приватизації".

За cловами політолога, за допомогою аудиту зараз почали виявляти махінації щодо приватизації земель. Приміром, зафіксували подвійну та потрійну приватизацію, а власниками земельних ділянок ставали навіть тримісячні діти.

"Земельну реформу блокують, зокрема, щоб не допустити розкриття земельних схем і не віддати державі незаконно отримані ділянки", — зазначає Сазонов.

"Голова Держгеокадастру Роман Лещенко планує налагодити в Україні здорові земельні відносини", — наголошує політолог.

"Підприємство наразі створює єдину базу з регіональних управлінь та кадастрів із переліком всіх громадян України, які заволоділи землею з 2013 по 2020 роки.

Держгеокадастр створює умовний Форбс, де опублікує всю інформацію про власників незаконно отриманих ділянок і люди у відкритому доступі зможуть із нею ознайомитися", — додав Сазонов.

Зараз ви читаєте новину «За 7 років майже 700 тис. га земель передали у приватну власність — політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути