пʼятниця, 24 грудня 2021 15:27

З супутника побачили, що Росія все ще нарощує війська поблизу України
6

Нові супутникові знімки показують, що Росія продовжує  нарощувати свої сили в окупованому Криму та поблизу східних кордонів України
Фото: Reuters
Світлини зробила американська компанія Maxar Technologies
Базу фотографували у жовтні, вона була напівпорожня
У Maxar кажуть, що до гарнізону прибув новий підрозділ

Нові супутникові знімки показують, що Росія продовжує останні тижні нарощувати свої сили в окупованому Криму та поблизу східних кордонів України.

Світлини зробила американська компанія Maxar Technologies, передає Reuters.

На них показали базу в Криму, наповнену БТРами та танками. Фото зробили 13 грудня. Базу фотографували у жовтні, вона була напівпорожня.

У Maxar кажуть, що до гарнізону прибув новий підрозділ, який складається з кількох сотень одиниць бронетехніки. Вона включає БМП, танки, самохідну артилерію та засоби протиповітряної оборони.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Тут аншлаг". Росія стягує найманців на Донбас - ЗМІ

"Протягом останнього місяця наші супутникові знімки високої роздільної здатності показали низку нових російських розгортань у Криму, а також на кількох тренувальних ділянках на заході Росії вздовж українського кордону", – йдеться у заяві компанії.

23 грудня під час пресконференції президент Росії Володимир Путін заявив, що переговори з США плануються напочатку січня у Женеві.

Інформацію про перемовини мжі РФ і США у січні того ж дня підтвердила прессекретар Білого дому Джен Псакі. Однак точної дати й місця проведення зустрічі ще не визначили.

Станом на 22 грудня біля кордонів України на відстані 200 км перебувають 122 тис. російських військових. На відстані 400 км - понад 143 тис, заявив секретар РНБО Олексій Данілов.

Зараз ви читаєте новину «З супутника побачили, що Росія все ще нарощує війська поблизу України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути