пʼятниця, 24 грудня 2021 05:15

"Тут аншлаг". Росія стягує найманців на Донбас - ЗМІ

"Тут аншлаг". Росія стягує найманців на Донбас - ЗМІ
Росія перекинула до українського кордону майже 100 тис. військових. Фото: depositphotos. com

Росія продовжує перекидати своїх найманців на окуповані території Донбасу.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на чотири анонімних джерела.

За останні кілька тижнів Росія перекинула десятки тисяч регулярних військ на плацдарми ближче до України, після чого зажадала від Заходу термінових гарантій безпеки для запобігання використання України та інших сусідніх країн в якості бази для нападу на РФ, пише ЗМІ.

Західні країни і Україна, зі свого боку, звинуватили Росію в підготовці нового нападу вже в наступному місяці, що Москва, у свою чергу, заперечує.

Джерела видання розповіли, що їм пропонували відправитися на Донбас вербувальники найманців. Двоє з них погодилися на пропозицію, один відмовився.

"Тут аншлаг. Збираються всі, у кого є бойовий досвід", - розповів один із найманців.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Рускіх видавлюють" - Путін видав низку антиукраїнських заяв і фобій

Він повідомив, що раніше воював в Україні та Сирії за групи російських бойовиків, чиї операції тісно пов'язані зі стратегічними інтересами Росії. Своїх підрядників назвати відмовився.

Він також сказав, що планував об'єднатися з іншими найманцями на російській стороні кордону з окупованою частиною Луганської області.

Восьмий рік триває агресія РФ проти України. 2014-го Росія захопила Крим. Потім райони Донецької та Луганської областей. Там діють російські окупаційні адміністрації.

Країна-агресор перекинула до українського кордону майже 100 тис. військових й хоче далі просунутися на територію України.

Учора на окуповану територію Донбаса прибув черговий гумконвой з Росії. Українські прикордонники й представники міжнародних організацій не мають доступу до їх перевірки. Такі "гумконвої" часто містять вантаж військового призначення, технічні засоби розвідки й радіостанції.

Зараз ви читаєте новину «"Тут аншлаг". Росія стягує найманців на Донбас - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути