середа, 22 серпня 2012 15:31

Спецтема: Боротьба за "мову"

Янукович "наїхав" на журналіста через питання про російську мову

Янукович "наїхав" на журналіста через питання про російську мову
Віктор Янукович нічого поганого у виступі російською не бачить. Фото: svit24.net

Президент України Віктор Янукович висловлюється знову за вдосконалення закону "Про основи державної мовної політики".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Уряд вкрав у країни 45 мільярдів - Турчинов

"Я не згоден з тим, що цей закон послабив українську мову. Мені здається, що ті недоліки, які були в державній політиці, в певній мірі будуть врегульовані цим законом. Але я не впевнений, що закон є досконалим і буде працювати в такому вигляді ", - сказав Янукович на брифінгу в Харкові.

Він також зазначив, що робоча група найближчим часом напрацює пропозиції з удосконалення закону і передасть їх на розгляд у Верховну Раду.

Янукович підкреслив також, що планується ухвалити програму розвитку української мови. "Вона буде напрацьована Кабінетом міністрів. Вона не буде носити тимчасовий характер і буде постійною", - зазначив президент.

За його словами, програма буде затверджена Кабміном і в державному бюджеті на наступний, 2013 рік будуть закладені кошти на виконання цієї програми.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Янукович дав Путіну зрозуміти, що згоден на все" — Кармазін

Відповідаючи на запитання, чому на відкритті монумента Незалежності в Харкові в середу президент говорив російською, тобто регіональною в місті мовою, Янукович відповів: "Я завжди говорю на мові тих людей, які там живуть. А розколюють Україну ті, хто задає такі питання без урахування думки людей, які живуть на землі".

"Я завжди був і буду прихильником того, щоб розуміння було в державі і згода незалежно від того, в якому регіоні жили люди. Фінансування, ставлення до людей, соціальні програми - для всіх будуть однакові. І Ви, молода людина, щоб Ви почули, і всім іншим розповіли: ми ніколи не будемо ділити людей в залежності від того, хто якою мовою розмовляє і в якому регіоні живе. Всі люди однакові", - додав глава держави.

Після цього він, не попрощавшись, вийшов з приміщення, де проходить брифінг. На питання він відповідав українською мовою.

Зараз ви читаєте новину «Янукович "наїхав" на журналіста через питання про російську мову». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

578

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути