вівторок, 21 серпня 2012 18:46

У Херсоні російська мова стала регіональною

У Херсоні російська мова стала регіональною
За дане рішення на сесії проголосували 47 депутатів міськради. Фото: tsn.ua

Херсонська міська рада на позачерговій сесії надала російській мові статус регіональної в рамках реалізації закону про засади державної мовної політики.

За дане рішення на сесії у вівторок проголосували 47 депутатів міськради. 6 депутатів проголосували проти, один утримався і двоє не голосували, повідомляє "Херсонська правда".

Сесію міськради пікетували представники опозиції.

Як повідомлялося, 17 серпня Херсонська обласна рада прийняла рішення про реалізацію на території області положень закону "Про основи державної мовної політики", що передбачає надання російській мові статусу регіональної.

10 серпня набув чинності закон про основи державної мовної політики, який передбачає можливість офіційної двомовності в регіонах, де чисельність нацменшин перевищує 10%.

Одеська обласна та міська ради, Харківська міськрада, Севастопольська міськрада, Краснолуцька міськрада (Луганська обл.), Запорізька, Донецька, Херсонська і Дніпропетровська обласні ради вже прийняли рішення про визнання російської мови регіональною.

Крім того, кримський парламент доручив до 10 жовтня 2012 року підготувати і внести на розгляд кримських депутатів пропозицію по реалізації "мовного закону".

21 серпня Миколаївська міська рада надала російській мові статус регіональної в місті.

Зараз ви читаєте новину «У Херсоні російська мова стала регіональною». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

160

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути