вівторок, 21 серпня 2012 22:16

Ялтинські депутати також взялися за російську мову

Ялтинські депутати також взялися за російську мову
Ялтинські депутати дали старт початку реалізації "мовного" закону. Фото: ogo.ua

Ялтинські депутати дали старт початку реалізації на території міста положень закону "Про засади державної мовної політики". Відповідне рішення ухвалено 21 серпня на позачерговій сесії міськради Ялти, повідомляє прес-служба міськради.

Виконавчому комітету Ялтинської міськради доручено в 3-місячний термін розробити, затвердити й забезпечити заходи щодо реалізації норм закону "Про засади державної мовної політики" і внести на розгляд сесії проект рішення про заходи, спрямовані на використання регіональних мов або мов меншин на території Ялти.

До розробки заходів мають бути залучені громадяни, громадські організації, інші інституції громадянського суспільства, депутатський корпус.

Рішення міськради ухвалене у відповідності зі ст.10 Конституції України, законом "Про ратифікацію Європейської хартії регіональних мов чи мов меншин", ст.7 закону "Про засади державної мовної політики", ст.26 закону "Про місцеве самоврядування в Україні".

Депутати також урахували постанову Верховної Ради АРК про першочергові заходи щодо виконання в АРК закону "Про засади державної мовної політики", підкреслюють у раді.

Міський голова Олексій Боярчук зазначив, що при переписі населення за 2001 рік рідною мовою назвали російську 86,8% ялтинців, українську – 10,1%, кримськотатарську – 1,1%.

"Росіянами за національністю назвали себе 65,5% мешканців міста", - сказав мер Ялти, уточнивши, що 99,5% з них заявили, що використовують російську мову, а з 27,7% тих, хто назвав себе українцями, російську мову використовують 64,1%.

Зараз ви читаєте новину «Ялтинські депутати також взялися за російську мову». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

41

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути