понеділок, 25 березня 2024 15:05

Вже цього тижня можуть перекрити транзит українського зерна через Польщу

Вже цього тижня можуть перекрити транзит українського зерна через Польщу
Транзит можуть перекрити 1 квітня. Фото: Pexels

Переговори між Україною та Польщею щодо запровадження ліцензій на торгівлю українськими товарами можуть завершити вже цього тижня.

У Варшаві сподіваються на припинення транзиту українського зерна вже 1 квітня, сказав в ефірі радіо "Люблін" міністр розвитку і технологій Польщі Кшиштоф Гетман.

"Переговори щодо системи ліцензування торгівлі товарами з України просунулися і можуть бути завершені цього тижня. Йдеться про доступ до ринку для таких продуктів, як, зокрема: зернові, ріпак, кукурудза, цукор, птиця, яйця, м'які фрукти та яблука", - заявив він міністр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Польські фермери не пропускають вантажівки на двох пунктах

Обмежити ввезення товарів з України вимагають фермери. Гетман каже, що їхні вимоги щодо "Зеленої угоди" виконано. Користуючись з надлишку пшениці та кукурудзи також планується дотація за продане зерно.

"Я також хотів би підкреслити, що щодо зерна, то ми сподіваємося – адже ми про це говорили з українською стороною – що навіть транзит, насамперед кукурудзи та пшениці, практично закінчиться після 1 квітня", - вказав міністр.

Цього тижня польські фермери розблокували рух вантажівок у напрямку пункту пропуску "Зосин - Устилуг".

Торік у листопаді польські перевізники розпочали блокування руху вантажівок у пунктах пропуску "Краківець-Корчова", "Ягодин-Дорогуськ" і "Рава-Руська-Гребенне". Згодом до страйків на кордоні долучилися фермери.

Зараз ви читаєте новину «Вже цього тижня можуть перекрити транзит українського зерна через Польщу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути