неділя, 26 січня 2020 10:28

"Виженіть її". З'явився запис, де Трамп обговорює звільнення посла Йовановіч

"Виженіть її". З'явився запис, де Трамп обговорює звільнення посла Йовановіч
Президент Трамп раніше заявляв, що ніколи не знав бізнесмена Лева Парнаса. Фото @RealDonaldTrump

Агентство Associated Press опублікувало на своєму YouTube-каналі відеозапис, який, за даними агентства, був зроблений під час вечері президента США Дональда Трампа в 2018 році в Trump International Hotel у Вашингтоні. За інформацією AP, на зустрічі також були присутні бізнесмени Лев Парнас та Ігор Фруман, яких вважають пов'язаними з адвокатом Трампа Руді Джуліані, передає РБК.

За даними агентства, в ході зустрічі американський президент поцікавився, як довго Україна зможе протистояти "російській агресії" без допомоги з боку США.

"Як довго вони [Україна] протримаються в боротьбі з Росією?", – задає питання людина, чий голос схожий на голос Трампа. Далі обговорюється звільнення Марі Йованович з посади американського посла в Україні.

ABC News з посиланням на джерела пише, що вечеря за участю Трампа, Парнаса і Фрумана відбувся 30 квітня 2018 року. Телеканал також опублікував фрагменти аудіозапису, який, як стверджує телеканал, був зроблений Фруманом.

"Найбільша проблема, з якою, я думаю, потрібно почати, – в тому, щоб позбутися посла. Вона залишилася ще з часів адміністрації Клінтона, – вимовляє на ній людина, яку ABC називає Парнасом. – Вона ходить навколо і каже всім: "Зачекайте, йому [Трампу] ще влаштують імпічмент, просто почекайте".

У відповідь на це Трамп заявляє: "Позбавтеся від неї завтра ж. Мені все одно. Позбавтеся від неї завтра. Виженіть її. Добре? Зробіть це".

Як повідомляє ABC, копію запису передали федеральній прокуратурі Південного округу Нью-Йорка. Там не стали коментувати інформацію.

Учасники зустрічі також обговорили енергоринок України, дії держсекретаря США Майка Помпео, який, за словами Трампа, "робить хорошу роботу", і майбутню першу зустріч американського президента з лідером КНДР Кім Чен Ином (в червні 2018 року в Сінгапурі), повідомляє AP.

За даними агентства, на відео також присутні син президента Дональд Трамп-молодший і його екс-радник Джонні де Стефано.

Ближче до кінця вечері, пише AP, Парнас передав Трампу подарунок від "головного рабина в Україні" і рабинів Ізраїлю. Він провів паралель між Трампом і Месією, "який прийшов врятувати весь світ", і назвав американського лідера "рятівником України". За даними агентства, Фруман після цього заявив: "Всі євреї України моляться за вас".

Поява відеозапису може зіграти важливу роль в справі про імпічмент Трампа і суперечить заявам президента США про те, що він не знав Фрумана і Парнаса, відзначає агентство.

Зараз відбувається розгляд справи про імпічмент Трампа в Сенаті США, сенатори крім іншого оцінюють в тому числі, чи втручався Байден в справи України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Співробітників посольства США в Україні допитали слідчі Держдепу

Парнаса і Фрумана заарештували в США в середині жовтня 2019 року, запідозривши в тому числі в фальсифікації даних про передачу сотень тисяч доларів політичному фонду, який підтримував кандидатів-республіканців.

Зараз ви читаєте новину «"Виженіть її". З'явився запис, де Трамп обговорює звільнення посла Йовановіч». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути