вівторок, 21 жовтня 2008 12:55

Вибори Президента відбудуться 27 грудня - прогноз із ЦВК

Вибори Президента відбудуться 27 грудня - прогноз із ЦВК
Вибори Президента України, швидше за все, проходитимуть 27 грудня 2009 г.

Про це повідомив сьогодні на прес-конференції заступник голови ЦВК Андрій Магера.

За його словами, після конституційної реформи виклад норми, яка міститься в ст. 103 Конституції, привів до певної колізії. Так, додав він, в Конституції 1996 р. мова йшла про те, що чергові вибори Президента проходять в останню неділю жовтня п"ятого року повноважень Президента. Після ж конституційної реформи ця норма тлумачиться по-іншому: вибори Президента проходять в остання неділя місяця п"ятого року повноважень Президента.

На думку Магери, це і породило різні варіанти дати проведення виборів Президента - 27 грудня 2009 р., 17 січня 2010 р. і 31 січня 2010 р.

Проте Магера, не представляючи офіційної позиції ЦВК, схиляється до дати 27 грудня 2009 р. "31 грудня 2010 р. - це вже шостий рік повноважень Президента, що не прописане в Конституції, а 17 січня 2010 р. - не остання неділя місяця. Але якщо парламент прийме інше рішення щодо дати президентських виборів, то виконуватиметься така ухвала. В іншому ж випадку остаточну крапку в суперечності поставить КСУ", - цитує його слова РБК-Україна.
Зараз ви читаєте новину «Вибори Президента відбудуться 27 грудня - прогноз із ЦВК». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути