четвер, 01 лютого 2018 19:48

В'ятрович пояснив, хто постраждає від "абсолютно недружнього" польського закону

В'ятрович пояснив, хто постраждає від "абсолютно недружнього" польського закону
"Закон завдасть шкоди польсько-українським відносинам. Не тільки історичним, а й вцілому", - Володимир В'ятрович. Фото: УНІАН

Ухвалений Сеймом Польщі закон про заборону "бандерівської ідеології" завдасть шкоди польсько-українським відносинам, полякам і українським заробітчанам.

На цьому наголосив голова Українського інституту національної пам'яті Володимир В'ятрович в ефірі "112 Україна".

"Закон завдасть шкоди польсько-українським відносинам. Не тільки історичним, а й вцілому... У лютому має відбутися зустріч віце-прем'єрів Розенка та Глінського для вирішення питань про пам'ятники в Україні та Польщі. Не знаю, у якій атмосфері вона тепер відбудеться і чи відбудеться взагалі... Вцілому для Польщі та польського народу цей закон є виключно шкідливим", - наголосив В'ятрович.

Він назвав закон "абсолютно недружнім" і закликав Верховну Раду виступити з заявою щодо нього. При цьому висловився проти дзеркальних заходів з боку України.

"Ще однією аудиторією, на яку цей закон спрямований, є українці, які зараз там працюють. В обгрунтуванні до закону вказано, що ці українці можуть бути "носіями небезпечної бандерівської ідеології". Очевидно, слід очікувати погіршення ситуації заробітчан", - додав В'ятрович.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Порошенко обрушився з критикою на парламент Польщі

У ніч на 1 лютого Сенат Польщі ухвалив без поправок закон про Інститут національної пам'яті Польщі. Документ передбачає штраф або ув'язнення строком до 3 років за "заперечення злочинів українських націоналістів" проти поляків.

Далі закон повинен підписати президент.

Зараз ви читаєте новину «В'ятрович пояснив, хто постраждає від "абсолютно недружнього" польського закону». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути