четвер, 27 червня 2013 19:05

"Восени ми будемо свідками дій лобістів" - експерт про заяву Яценюка

"Восени ми будемо свідками дій лобістів" - експерт про заяву Яценюка
Кость Бондаренко. Фото: telegraf.com.ua

Голова фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк озвучив програму-мінімум для лобістської групи, коли сказав, що через справу Тимошенко США може запровадити персональні санкції проти вищих посадових осіб України.

Про це в коментарі Gazeta.ua сказав політолог Кость Бондаренко.

"Він озвучив програму-мінімум для лобістської групи, яку підтримує фінансова українська опозиція, яка працювала із організованими лобістськими структурами США. Тобто в даній ситуації, можна сказати, що Яценюк озвучує бажану позицію", - наголосив експерт.

Окрім того, він додав, що "з іншої сторони, там працюють  й інші лобістські групи, які мають інше бачення, тому думаю, що ми будемо свідками дій лобістів восени цього року".

Відповідаючи на питання, чи варто очікувати Україні списку на зразок списку Магнітського, Бондаренко зауважив: "Ні, навряд чи можливий такий список".

"Були застосовані санкції проти Рената Кузьміна, але офіційне пояснення стосувалося не Тимошенко, а неправомірних слідчих дій на території США. Тобто це дещо інше. Якщо був список Магнітського на території, то тоді би чітко вказувалося, чому людей не пускають до США,  але як правило такі списки готуються довго", - висловив думку політолог.

Також, він додав, що "будь-хто міг би там з'явитися, бо у списку Магнітського 30% людей — випадкові, які не мали відношення до справи. Багато хто був дипломованим, чому такі люди там з'явилися, тому часто такі списки носять спекулятивний характер", - резюмував експерт.

Нагадаємо, олова Політради ВО "Батьківщина", голова фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк наголосив, що якщо Юлія Тимошенко залишиться за гратами, в Резолюції Сенату США може з'явитися вимога запровадити персональні санкції проти вищих посадових осіб України. Він також наголосив, що в проекті резолюції Сенат США вимагає від уряду України вирішити питання Юлії Тимошенко, звільнити її і зупинити політичні переслідування.

Відповідаючи на запитання журналіста, про те, чи йдеться про санкції на зразок списку Магнітського, голова Політради "Батьківщини" зазначив: "Саме така фраза була сказана сенатором Маккейном, і я хотів би дуже чітко відзначити нашу позицію".

Зараз ви читаєте новину «"Восени ми будемо свідками дій лобістів" - експерт про заяву Яценюка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути