вівторок, 27 грудня 2011 11:02

Питання пільг треба відверто обговорювати із суспільством - Кінах

Питання пільг треба відверто обговорювати із суспільством - Кінах

В законі про державний бюджет на 2012 рік не зменшується рівень соціальних виплат.

Про це в ефірі 5 каналу сказав народний депутат від Партії регіонів, екс-прем'єр Анатолій Кінах.

Він зауважив, що, зокрема, є процедура корегування соціальних виплат у зв'язку з поточною інфляцією, яка закладена у бюджеті на рівні приблизно 8%.

"Що стосується реалій – треба бути чесними, і я до цього запрошую і наших опонентів, що за всі 20 років незалежності України не було жодного бюджетного періоду, коли у повному обсязі виконувалися закони, які враховують виконання відповідних виплат, доплати, допомогу по різних напрямків", - підкреслив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Бютівці" не збираються голосувати за "антисоціальний" проект бюджету

"Треба у державі наводити порядок. Треба це робити максимально відкрито, в діалозі із суспільством. Люди повинні розуміти ці пріоритети. Дуже важливо, щоб це було одночасно із вдосконаленням системи соціального захисту, з тим, щоби допомага була спрямована, у першу чергу, на тих людей, які чи то за здоров'ям, чи за обставинам мають право на цю допомогу", - додав нардеп.

Він наголосив, що мова іде і про адресний соціальний захист, і про інвентаризацію пільг.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Близько 30% бюджету йде в кишені чиновників-жуликів - Симоненко

"Тобто, це робота дуже серйозна, комплексна. І я впевнений, що ці повноваженя, які надані урядом, повинні виконуватися не підкилимно, не через відповідні кроки і рішення, про які не знає суспільство. Треба щоб це було прозоро", - наголосив він.

Кінах не виключає, що в Україні є ризики загострення соціальної ситуації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Електорат Януковича вірить, що чорнобильці знищують бюджет - експерт

"Дуже багато буде залежати від того, наскільки системно, високопрофесійно, чесно і прозоро уряд буде виконувати ці повноваження. Я впевнений, що у нас не було би дуже багато проблем і загострень, якби на етапі підготовки до той ж пенсійної реформи, чи вдосконалення податкового законодавства, перед тим, як прийняти рішення, відбувся дуже серйозний глибокий діалог і зворотній зв'язок уряду із суспільством з прогнозами наслідків тих рішень, які планується прийняти", - підкреслив екс-прем'єр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тігіпко пообіцяв наступного року підвищити всі соціальні виплати

Він наголосив, що по кожному напрямку "ми повинні розуміти, що це не просто пільги – це люди, які знаходяться у складній соціальній ситуації".

"І перед тим, як прийняти рішення щось обмежувати, треба діяти за принципом: "не нашкодь". Провести діалог з людьми, забезпечити той необхідний соціальний консенсус і щоб всі знали, на яку мету це спрямовано, який буде результат. Якщо цього не буде виконуватися, то, безумовно, ми будемо приречені на загострення ситуації. І це буде не на користь усій державі", - зазначив Кінах.

Зараз ви читаєте новину «Питання пільг треба відверто обговорювати із суспільством - Кінах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути